angela.
21 octombrie (marți), 2025
angela.

Biscuiți de casă umpluți cu cremă și Nutella: Prăjitură fragedă care se topește în gură

biscuiti umpluti cu nutella

Căutați un desert care să fie fraged ca un fulg, suficient de dulce și totodată simplu de preparat? Acest desert umplut cu cremă fină și Nutella vă va cuceri de la prima mușcătură.

Aluatul fraged cu unt, crema delicioasă de mascarpone și iubita Nutella – o combinație care îi va încânta pe toți pofticioșii, mari și mici.

Pentru aluatul fraged:

  • 200 g făină albă
  • 50 g amidon de cartofi
  • 80 g zahăr pudră
  • extract de vanilie
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 140 g unt (tăiat bucățele)
  • 2 gălbenușuri

Pentru umplutură:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • vanilie (extract sau semințe din baton)
  • 200 ml frișcă lichidă pentru bătut
  • Nutella (după gust)

Mod de preparare:

1️⃣ Pregătirea aluatului:

Puneți într-un bol făina, amidonul, zahărul pudră și coaja de lămâie. Adăugați untul și frământați până obțineți o textură nisipoasă. Apoi încorporați gălbenușurile și vanilia, formând un aluat neted.

2️⃣ Odihnirea aluatului:

Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la rece în frigider timp de 30–40 de minute.

3️⃣ Modelarea:

Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Decupați forme cu ajutorul unui șablon sau al unei forme de fursecuri.

4️⃣ Coacerea:

Așezați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10–12 minute, până capătă o culoare ușor aurie.

5️⃣ Pregătirea cremei:

Bateți mascarponele cu zahărul pudră și vanilia. Adăugați frișca bătută și amestecați ușor până obțineți o cremă omogenă.

6️⃣ Umplerea:

După ce s-au răcit, ungeți jumătate din fursecuri cu cremă de mascarpone, adăugați Nutella și acoperiți cu cealaltă jumătate de fursec.

7️⃣ Finalizare:

Puneți biscuitii umpluti  în frigider pentru cel puțin 1 oră, ideal 2–3 zile – aromele se vor combina perfect. Înainte de servire, îi puteți pudra ușor cu zahăr pudră.

  • Puteți înlocui Nutella cu cremă de fistic sau gem de zmeură.
  • Pentru o variantă festivă, treceți marginile cremei prin alune de pădure tocate.
  • Încercați și varianta cu aluat de cacao – adăugând o lingură de cacao în loc de o parte din făină.

Vă dorim poftă bună!

Tags: Prăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară