Astăzi este dificil să găsești brânză de calitate în magazine, branza care sa contina cat mai mult lapte, chiar și la raionul de produse scumpe. Prin urmare, trebuie să pregătiți o versiune de branza de casă din produse naturale.
Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Lapte – 1 l;
- Sare – jumatate de lingurita;
- ouă – 3 buc;
- smântână – 200 g;
Modul de preparare:
Dacă nu aveți lapte de casă, puteți lua lapte din magazin, dar cu un procent mai mare de grăsimi. Acesta se pune pe foc și se încălzește.
Bateți ouăle cu un tel până se omogenizează. Adaugati smantana in oua si amestecati pana se omogenizeaza. Când laptele începe să fiarbă, turnați amestecul de ou-smântână și amestecați rapid cu un tel. Se amestecă constant și se fierbe la foc mic până se îngroașă.
Când se formează cocoloase în compozitie, luati cratita de pe aragaz și puneti continutul într-o sită căptușită cu mai multe straturi de tifon.
Lăsăm compozitia să se scurgă, apoi o stoarcem, răsucim tifonul și punem ceva greu peste. O poți lăsa pe blat peste noapte sau o poți pune la frigider.
Dimineața, scoatem tifonul și obținem o brânză delicioasă și moale, perfectă pentru micul dejun.
Această branza poate fi amestecată cu ierburi, sare, condimente și orice alte verdeturi sau chiar fructe. Pofta buna!