angela.
11 septembrie (joi), 2025
angela.

Cârnați de casă după rețeta tradițională: făcuți acasă și nu mai cumpăra din magazin

carnati afumati

Prepararea cârnaților de casă este o tradiție care aduce laolaltă familia și prietenii, oferind un rezultat delicios, perfect pentru mesele festive sau pentru o masă de zi cu zi. Urmând această rețetă, vei obține cârnați savuroși, realizați din ingrediente naturale, cu un gust autentic care te va cuceri.

Ingrediente necesare pentru cârnați tradiționali

  • 1,5 kg carne de porc – preferabil pulpă din față, suculentă și aromată
  • 500 g carne grasă de porc – cum ar fi fleica, fără șorici
  • 700 g carne de vită – sau un amestec de vită și berbec pentru un plus de aromă
  • 200 ml supă de carne – pentru o textură mai moale și omogenă
  • 5-6 căței de usturoi – pentru o aromă puternică și specifică
  • Sare – adăugată după gust
  • Piper, cimbru și condimente speciale pentru cârnați – pentru savoare
  • Mațe subțiri de porc sau de oaie – bine curățate și pregătite

Mod de preparare pas cu pas

Curățarea și tăierea: Spală carnea bine și curăț-o de pielițe, tendoane sau grăsimi în exces. Taie-o în bucăți mai mici, astfel încât să fie ușor de tocat.

Tocarea și condimentarea: Toacă atât carnea de porc, cât și cea de vită, împreună cu carnea grasă. Adaugă sarea, piperul, usturoiul pisat, cimbrul și condimentele pentru cârnați.

Amestecarea: Începe să frămânți carnea, adăugând treptat supa de carne pentru a obține o pastă omogenă și ușor de lucrat. ???? Truc util: Strecoară supa peste usturoi înainte de a o adăuga, pentru o aromă mai subtilă.

Pregătirea mațelor: Clătește mațele bine în apă rece, apoi lasă-le la înmuiat în apă cu sare și oțet pentru a le curăța complet.

Atașarea pâlniei: Montează pâlnia de umplut cârnați la mașina de tocat și pregătește mațele, introducându-le pe tub.

Umplerea: Umple mațele cu amestecul de carne, având grijă să nu le umpli prea tare, pentru a preveni plesnirea în timpul gătitului.

Formarea cârnaților: Leagă cârnații la dimensiunea dorită folosind ață alimentară și înțeapă-i ușor cu un ac fin, pentru a elimina eventualele bule de aer.

Dacă dorești să-i zvânți, atârnă cârnații într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat, timp de 2-3 zile. Acest pas este opțional, dar le va oferi o textură mai fermă și un gust mai intens.

Cum să gătești cârnații de casă?

Prăjiți: Rumenește cârnații într-o tigaie cu puțin ulei pentru un exterior crocant și un interior suculent.

La grătar: Coace-i pe grătar pentru a obține o aromă ușor afumată și o textură perfectă.

Fierți: Pentru o variantă mai ușoară, poți fierbe cârnații în apă condimentată înainte de a-i prăji sau rumeni.

Sfaturi pentru păstrarea cârnaților:

Răcire rapidă: După preparare, răcește cârnații în frigider pentru a-i păstra proaspeți.

Congelare: Porționează cârnații în pungi sau recipiente speciale pentru congelare și etichetează-le cu data preparării. Cârnații pot fi păstrați în congelator până la 6 luni.

Depozitare: Dacă ai cârnați zvântați sau afumați, păstrează-i într-un loc întunecat, răcoros și bine ventilat.

Tags: Retete de afumaturiRețete de cârnați

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară