angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Ceafă de porc fragedă și suculentă: uite cât de simplu se prepară

Ceafa frageda de porc

Acesta este unul dintre cele mai simple și rapide rețete de friptură de porc. Carnea iese foarte fragedă, usor picantă, gustoasă și este perfectă pentru felii pe sandvișuri sau în salate. Cel mai bine este să gătiți din gât de porc – această parte a cărnii este cea mai suculentă și moale.

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • carne de porc, 1 kg;
  • apă clocotită, 500 ml;
  • sare, 2 lingurițe;
  • usturoi, 4 căței;
  • frunze de dafin, 10 – 15 bucăți.

Mod de preparare:

Pregătirea cărnii:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Faceți tăieturi adânci pe toată suprafața cărnii. Introduceți felii de usturoi în tăieturi. Frecați carnea cu sare pe toate părțile pentru a o condimenta uniform.

Prăjirea cărnii:

Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie la foc mare. Prăjiți carnea pe toate părțile până când obțineți o crustă aurie.

Coacerea la cuptor:

Așezați carnea într-o tavă de copt. Rupeți frunzele de dafin și presărați-le peste carne.

Opțional, puteți adăuga 500 ml de apă în tavă pentru a forma un sos și pentru a menține carnea suculentă. Acoperiți tava cu folie de aluminiu pentru a reține umiditatea.

Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. După 20 de minute, scoateți folia de aluminiu și întoarceți carnea. Continuați coacerea pentru încă 20 de minute sau până când carnea este bine făcută și suculentă.

Scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute înainte de a o felia.

Carnea poate fi servită fie caldă, direct din cuptor, fie rece, ca parte a unui platou de aperitive sau în sandvișuri.

Această metodă de coacere la cuptor intensifică aromele și asigură o textură fragedă și suculentă a cărnii. Coacerea lentă la temperatură moderată permite aromei de usturoi și dafin să pătrundă bine în carne, creând un profil de gust bogat și complex. De asemenea, folosirea foliei de aluminiu asigură că umiditatea este reținută, prevenind uscarea cărnii. Această rețetă simplă, dar delicioasă, este perfectă pentru o cină specială sau pentru a impresiona oaspeții cu abilitățile dvs. culinare. Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară