Acest cheesecake cu afine și cremă de brânză este desertul ideal pentru momentele în care îți dorești ceva răcoritor și delicios, dar fără prea multă bătaie de cap. Fără coacere și fără gelatină, acest desert se prepară rapid și te va încânta cu savoarea sa delicată.
Biscuiții Oreo crocanți, crema fină de brânză și dulceața de afine se combină perfect pentru a crea o desert ușor și delicios. Perfect pentru o petrecere sau pentru a te răsfăța singur!
Un desert divin, răcoritor, cu afine și cremă de brânză, fără gelatină și fără coacere.
Ingrediente:
Pentru blat:
▪ 150 g biscuiți Oreo
▪ un praf de sare
▪ 90 g unt topit
Pentru crema de brânză:
▪ 225 g cremă de brânză
▪ 35 g zahăr pudră
▪ 80 g dulceață de afine
▪ 2 pliculețe zahăr vanilat
▪ 100 g smântână pentru frișcă grasă (cel puțin 36% grăsime)
Pentru decor:
▪ afine proaspete
▪ coajă de lămâie, opțional
Mod de preparare:
Măcinați sau zdrobiți biscuiții Oreo și amestecați-i bine cu sarea și untul topit.
Presați compoziția pentru blat într-o formă cu diametrul de 18 cm și puneți-o la frigider să se întărească bine.
Pregătiți crema. Mixați crema de brânză, zahărul pudră, dulceața de afine și zahărul vanilat.
Separat, într-un bol rece, mixați smântâna pentru frișcă bine răcită până obțineți o cremă fermă. Adăugați frișca în compoziția de brânză și afine și amestecați ușor cu o lingură.
Turnați crema de brânză și afine peste blatul întărit din biscuiți.
Lăsați prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore. După acest timp, decorați cu afine proaspete și, opțional, cu un sos de afine.