În sfârșit am reusit să fac chiftele pe gustul intregii familii! Niciodată nu au fost atât de suculente și fragede. Astăzi, veți învăța cum să preparați chiftelele de pui corect.
Astfel de chiftele de casă se pot face din piept de pui sau direct din carne tocata de pui. Chiftelele de pui cu cascaval ies deosebit de suculente și fragede și cu siguranță vor fi si pe placul copiilor.
Acestea pot fi servite impreuna cu un piure de cartofi, orez, legume sau chiar o salata. Sunt foarte satioase, sanatoase si gustoase. Cateodata eu le mai pun si in sandwich-uri pentru ca imi plac foarte mult.
Ingrediente:
- File de pui – 500 g
- cascaval – 100 g
- Unt – 100 g
- Pesmet – 2 linguri
- Ceapă – 1 bucată
- Usturoi – 2 căței
- Făină (opțional pentru prajire sau pesmet)
- Ulei pentru prăjit
Preparare:
Mărunțesc pieptul de pui în blender – daca aveti deja carne tocata, puteti trece peste acest pas. De asemenea, amestec ceapa cu usturoiul în blender. Transfer totul într-un singur bol.
Adaug unt moale și amestec. Adaug cascavalul ras (puteti folosi si parmezan), adaug sare, piper, pesmet și amestec.
Formez bile din aceasta compozitie, dau bilele prin făină sau pesmet si le prajesc in ulei foarte bine incins, pe ambele parti, pana devin aurii si frumoase. Este bine sa le prajiti la un foc mediu pentru a nu risca sa ramana crude in interior si prea arse la exterior.
Cu siguranță, aceste chiftele de pui cu cascaval vor aduce un zâmbet pe fețele celor dragi. Sunt perfecte pentru orice ocazie, fie că este vorba de o cină în familie sau de un picnic în aer liber.
Gustul lor și suculența vor transforma orice masă într-un festin delicios. Nu ezitați să experimentați cu diverse condimente sau să adăugați ingredientele preferate pentru a personaliza rețeta. Pofta buna!






























