angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Totul la cuptor timp de 15 minute și micul dejun e gata – clătită finlandeză rapidă

clatita finlandeza cu branza

Clătita finlandeză la cuptor este soluția perfectă pentru diminețile grăbite, când vrei ceva cald, rapid și gustos fără să stai lângă aragaz. Se pregătește cu ingrediente obișnuite și nu necesită timp de dospire sau tehnici complicate. Rezultatul este o clătită pufoasă, cu interior moale și margini ușor crocante, care se poate servi simplă sau cu diverse umpluturi.

Se coace într-o singură tavă, iar în doar 15 minute obții un mic dejun cald și sățios. Este ideală pentru întreaga familie, iar textura sa o face potrivită atât pentru a fi servită cu dulceață sau miere, cât și ca rulou cu brânză dulce ori alte umpluturi.

Veți avea nevoie de:

  • 400 ml lapte;
  • 2 ouă;
  • 3 lingurițe zahăr;
  • un praf de sare;
  • 120 g făină;
  • 1/3 linguriță praf de copt;
  • 20 g unt topit.

Mod de preparare

Într-un bol adânc, amestecați laptele, ouăle, sarea și zahărul până la omogenizare. Într-un alt recipient, amestecați făina cu praful de copt, apoi adăugați treptat ingredientele uscate în cele lichide, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Veți obține un aluat lichid, similar cu cel pentru clătite subțiri.

Adăugați untul topit și amestecați bine încă o dată. Pregătiți o tavă (aproximativ 32×38 cm), tapetată cu un covoraș antiaderent sau hârtie de copt, unsă cu unt și presărată cu făină. Turnați aluatul în strat uniform.

clătită finlandeză mic dejun

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15 minute. În timpul coacerii, clătita va forma bule – acest lucru este normal. După deschiderea ușii cuptorului, clătita se va nivela.

cum se prepară clătita finlandeză

Clătita gata se servește fierbinte, unsă cu unt sau gem. De asemenea, se poate face un rulou cu umplutură de brânză de vaci: amestecați brânza cu zahăr, distribuiți uniform pe clătită, rulați și tăiați în bucăți porționate.

Această clătită finlandeză este delicată, cu o crustă ușoară, și va fi o opțiune excelentă pentru micul dejun sau desert. Experimentați cu umpluturi și bucurați-vă de fiecare bucățică.

Sfaturi utile:

Adaugă esență de vanilie sau coajă de lămâie pentru un plus de aromă.

Poți presăra zahăr pudră sau scorțișoară imediat după coacere, dacă o servești simplă.

Dacă vrei o variantă sărată, poți înlocui zahărul cu puțin cașcaval ras și ierburi aromatice.

Tags: Retete de clatite

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară