angela.
10 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Cotlete de porc fragede în sos cremos de ciuperci și smântână, servite cu rulouri de varză delicioase

cotlet de porc suculent si bun

Căutați o rețetă pentru un prânz sau o cină excepțională care va încânta întreaga familie? Cotletele fragede de porc cu os, coapte într-un sos cremos de smântână și ciuperci, sunt combinația perfectă între carnea suculentă de porc și gustul delicat și cremos.

În combinație cu delicioasele rulouri de varză, acest preparat va fi nu doar gustos, ci și estetic deosebit. Această rețetă este ideală pentru ocazii speciale sau momente în care vreți să vă răsfățați cu ceva cu adevărat special.

Ingrediente necesare:

  • 4 cotlete de porc cu os
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust
  • pulbere de usturoi – după gust

1. Pregatire carne:

Cotletele de porc, tăiate în felii de aproximativ 2 cm grosime, se usucă cu un prosop de hârtie. Apoi, se presară sare, piper negru, pulbere de usturoi și se ung cu ulei de măsline pe ambele părți. Masați cu mâna pentru a permite condimentelor și uleiului să se absoarbă în carne și, pe laturile cotletelor, faceți niște tăieturi ușoare cu un cuțit, dar fără a le tăia complet.

2. Pregătiți o tigaie cu ulei încins și adăugați cotletele de carne condimentate – prăjiți-le la foc mic pe ambele părți aproximativ 2-3 minute, până devin aurii. După ce le-ați prăjit, transferați-le pe un platou și lăsați-le câteva minute deoparte.

Cotlete de porc fragede în sos cremos de ciuperci și smântână, servite cu rulouri de varză delicioase

Pentru sos:

  • 120 g ceapă
  • 250 g ciuperci champignon
  • 30 g făină universală
  • 500 ml supă de pui
  • 100 ml smântână groasă
  • 1-2 linguri sos de soia
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust

3. Sos: În aceeași tigaie, dar cu untul topit, adăugați ceapa tocată și prăjiți-o la foc mic timp de 5 minute până se înmoaie. Apoi adăugați ciupercile tăiate și prăjiți-le 6 minute până devin aurii. Adăugați făina universală, amestecați și prăjiți încă 1-2 minute.

4. Adăugați treptat supa de pui în tigaie, amestecând continuu. Apoi adăugați smântâna groasă și sosul de soia. Condimentați cu sare și piper negru, amestecați bine și aduceți la fierbere.

5. În final, puneți cotletele prăjite în sosul pregătit, astfel încât să fie acoperite, și lăsați-le să fiarbă împreună 5-10 minute la foc mic. Apoi presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Cotlete de porc fragede în sos cremos de ciuperci și smântână, servite cu rulouri de varză delicioase

Pentru decor:

  • pătrunjel proaspăt tocat

Garnitură – rulouri de varză:

  • 1/4 varză albă + apă clocotită
  • 1/2 ceapă roșie
  • 3 ouă
  • 1/2 morcov
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust
  • 1/2-1 lingură sos de soia

Altele:

  • foi de orez – după necesitate

6. Garnitură – Rulouri de varză: Mai întâi, dați prin răzătoare varza albă, puneți-o într-un bol și turnați apă clocotită peste ea. Amestecați ușor și lăsați-o câteva minute, apoi scurgeți-o.

7. Într-o tigaie cu ulei încins, adăugați ceapa roșie tăiată și prăjiți-o la foc mic.

8. Între timp, spargeți ouăle într-un bol, bateți-le cu o furculiță și turnați-le peste ceapa din tigaie. Apoi adăugați varza scursă și morcovul ras – amestecați bine și prăjiți câteva minute. Condimentați cu sare, piper negru și sos de soia. După prăjire, transferați umplutura pe un platou și lăsați-o să se răcească puțin.

9. Între timp, înmuiați foile de orez într-un bol mare cu apă caldă pentru câteva minute. După aceea, umpleți-le cu amestecul de umplutură și înfășurați-le uniform. Prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline pe ambele părți până devin aurii.

Cotlete de porc fragede în sos cremos de ciuperci și smântână, servite cu rulouri de varză delicioase

Cotlete de porc fragede în sos cremos de ciuperci și smântână, servite cu rulouri de varză delicioase

10. Cotletele fragede de porc în sos cremos de smântână și ciuperci se servesc cu rulouri de varză, dar, mai ales, se servesc cu dragoste și multă poftă.

Cotlete de porc fragede în sos cremos de ciuperci și smântână, servite cu rulouri de varză delicioase

Prieteni, vă dorim poftă bună!

Tags: Retete cu carne de porc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară