angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură cu ciocolată, cremă de cocos și glazură – se topește în gură!

desert de ciocolata si cocos

Iubiți combinația de ciocolată și cocos? Această prăjitură de Crăciun cu ciocolată, cremă de cocos și glazură vă va cuceri cu siguranță. Este delicioasă, fragedă și literalmente se topește în gură!

Încercați această prăjitură irezistibilă de Crăciun cu ciocolată, cremă de cocos și glazură. Prepararea este mai simplă decât pare, iar rezultatul este cu adevărat fabulos. Datorită combinației dintre un blat de ciocolată pufos, crema aerată de cocos și glazura delicioasă, va fi pe placul atât al celor mici, cât și al celor mari. Pregătiți-o pentru masa festivă și veți vedea că va dispărea imediat!

Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă
  • Un praf de sare
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 120 g zahăr (2/3 cană)
  • 100 ml ulei (1/3 cană + 1 lingură)
  • 100 ml lapte (1/3 cană + 1 lingură)
  • 120 g făină (1 cană)
  • 30 g cacao (1/3 cană)
  • 7 g praf de copt (1 linguriță)

Pentru cremă:

  • 200 ml smântână pentru frișcă (3/4 cană)
  • 150 g mascarpone (2/3 cană)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 3 linguri fulgi de cocos

Pentru glazura de ciocolată:

  • 150 g ciocolată
  • 200 ml smântână pentru frișcă fierbinte (3/4 cană)
  • 15 g unt

Pentru decor:

  • Fulgi de ciocolată albă
  • Fulgi de ciocolată cu lapte
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare:

Într-un bol, puneți 2 ouă, 120 g zahăr, un praf de sare și esența de vanilie. Amestecați bine.

Adăugați 100 ml ulei și 100 ml lapte, apoi amestecați din nou.

Cerneți deasupra făina (120 g), cacaoa (30 g) și praful de copt (7 g). Amestecați ușor până obțineți un aluat omogen.

Turnați compoziția într-o formă de 20 x 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 20-25 de minute.

După coacere, ungeți blatul cu un amestec de 70 ml lapte și 1 lingură de cacao.

Într-un bol, mixați 150 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă, 2 linguri zahăr pudră și 1 lingură esență de vanilie până obțineți o cremă fină.

După ce crema este gata, adăugați 3 linguri de fulgi de cocos și amestecați ușor. Întindeți uniform crema peste blat și nivelați.

Pentru ganache, amestecați 150 g ciocolată cu 200 ml smântână fierbinte și 15 g unt. Amestecați până când ciocolata se topește complet.

Turnați glazura de ciocolată peste prăjitură, acoperind uniform. Lăsați prăjitura la frigider pentru cel puțin o oră pentru a se întări.

După ce s-a răcit, presărați fulgi de cocos și decorați cu fulgi de ciocolată albă și cu lapte.

Poftă bună!

Sfaturi:

  • Pentru un gust mai intens de ciocolată, puteți adăuga mai mult cacao în aluat.
  • Dacă nu vă place cocosul, îl puteți înlocui în cremă cu nuci mărunțite.
  • Glazura poate fi decorată după preferințe – cu fructe, nuci sau alte ornamente de ciocolată.

Prăjitura este cel mai bine servită rece.

Tags: Desert cu nucă de cocosPrăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu cocosRetete cu mascarpone

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară