Acest desert cu lapte condensat este pur și simplu uimitor. Pe langa faptul că este frumos, acest desert are un gust atât de delicat și special încât va surprinde pe toată lumea. O explozie de arome cu o prezentare frumoasa.
Pentru Gelatina de Căpșuni:
Prepară gelatina de căpșuni și taie-o în cubulețe mici după ce s-a întărit.
Într-un blender, amestecă laptele condensat, smântâna, laptele praf, laptele obișnuit și gelatina incoloră până când devine fin.
Aranjează desertul cu lapte praf într-o formă rotundă și dă-i la frigider până se întărește.
Scoate-l din forma și acoperă-l cu crema noastră de lămâie și felii de căpșuni.
Acum, bucură-te de acest desert fascinant cu lapte praf.
Ingrediente pentru crema de lămâie:
- 2 cutii de lapte condensat (395g fiecare)
- 2 cutii de smântână (200g fiecare)
- 300g de crema de branza
- 150ml suc de lămâie
Pentru crema + gelatina:
- 700ml apă
- 40g gelatină de căpșuni
- 1 ½ cutii de lapte condensat (395g fiecare)
- 2 cutii de smântână lichida (200g fiecare)
- 1 cană de lapte praf integral
- 600ml lapte integral
- 24g gelatină incoloră, pregătită conform instrucțiunilor producătorului
Metoda de preparare
Dizolvă gelatina de căpșuni în apă caldă, apoi adaugă apă rece. Toarnă într-un vas uns cu ulei și dă la frigider până se întărește.
Într-un blender, amestecă laptele condensat, smântâna, laptele praf și laptele. Adaugă gelatina incoloră dizolvată și amestecă încă 30 de secunde.
Taie cubulețele de gelatină căpșuni în cuburi mici. Unge o formă rotundă și așează jumătate din cubulețele de gelatină la baza formei.
Toarnă amestecul de lapte peste cubulețele de gelatină și acoperă cu restul de cubulețe. Dă la frigider până se întărește.
Scoate-l din forma pe un platou de servit.
Prepară crema de lămâie amestecând laptele condensat, smântâna, crema de branza și sucul de lămâie până devine fină. Toarnă crema de lămâie în centrul desertului și decorează cu felii de căpșuni.
Dă din nou la frigider pentru încă 30 de minute și desertul tău cu lapte este gata de servit.
Pofta buna!