angela.
11 septembrie (joi), 2025
angela.

Dovlecei murați cu curry – conservă savuroasă pentru iarnă

castraveti taiati cu curry

Bun găsit, de data aceasta aș dori să vă propun o rețetă delicioasă de dovlecei murați cu curry. Pregătiți astfel, dovleceii sunt garnitura ideală pentru prânz, mezeluri diverse, carne la grătar etc. Vă recomand să încercați această rețetă.

Pentru a prepara dovleceii marinați vom avea nevoie de:

Din cantitatea indicată ies 6 borcane de 700 ml

  • până la 2 kg de dovlecei
  • aproximativ 350-400 de grame de ceapă (în funcție de cât de sus așezăm dovleceii în borcan)

Pentru saramură:

  • 1 litru de apă
  • 1 cană de 250 ml de oțet 10%
  • 1 ½ cană de zahăr (aproximativ 350 de grame)
  • 4 lingurițe de curry
  • 1 lingură de sare pentru murături

În fiecare borcan:

  • un praf generos de muștar boabe
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • aproximativ 4 boabe de piper
  • o bucată de frunză de dafin
  • 1 cățel de usturoi

Mod de preparare:

Mai întâi pregătesc saramura:

Într-o oală pun apa, oțetul, adaug zahărul, sarea, curry-ul și pun oala pe foc. Fierb compoziția aproximativ 2 minute. La început amestec, pentru a se dizolva zahărul.

Saramura este gata, acum pregătesc celelalte ingrediente:

Tai ceapa în jumătăți de rondele subțiri.

Spăl bine dovleceii, le îndepărtez capetele și îi tai în bastonașe. Tai bastonașele la o lungime astfel încât să rămână aproximativ 3-4 centimetri liberi până la capac – dacă dorim, dovleceii pot fi tăiați și în rondele.

Spăl și sterilizez în prealabil borcanele și capacele. Apoi, în fiecare borcan pun o cantitate generoasă de boabe de muștar, 2-3 boabe de ienibahar, aproximativ 4 boabe de piper, o bucată de frunză de dafin și un cățel de usturoi tăiat felii.

Așez dovleceii în borcan, unul lângă altul, strâns, astfel încât să nu se miște. Deasupra pun ceapa, până la umplerea borcanului, apoi torn saramura astfel încât ceapa să fie acoperită.

Șterg bine marginea borcanului și înfiletez strâns capacul.

Pasteurizare:

Borcanele astfel pregătite vor fi pasteurizate; pasteurizarea se poate face în apă (la bain-marie), în cuptor (la uscat) sau chiar în mașina de spălat vase.

Pun borcanele într-o oală căptușită cu un prosop, le separ cu alt prosop și le acopăr cu apă până la aproximativ 3/4 din înălțimea borcanului.

Pun oala pe foc, iar când apa începe să fiarbă, reduc flacăra și pasteurizez timp de 15-20 de minute, în funcție de dimensiunea borcanului. Apoi scot borcanele, le așez cu gura în jos pe un prosop, le acopăr cu alt prosop și le las să se răcească complet.

Borcanele astfel pregătite se păstrează într-un loc răcoros și întunecos, de exemplu în pivniță. Vă doresc spor la conserve și poftă bună!

Tags: Rețete cu dovlecei

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară