angela.
24 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Kebab la tavă, cu un strat generos de piure: o altfel de rețetă, simplă dar foarte bună

Kebab la tava cu piure

Kebab-ul la tavă cu piure este un preparat delicios și consistent, ideal pentru o masă de familie sau o cină alături de cei dragi.

Combinația de carne tocată, aromată cu condimente și sos de roșii, împreună cu piureul de cartofi cremos și cașcavalul topit, creează o armonie perfectă de arome și texturi.

Decorul de roșii și ardei adaugă o notă de prospețime, iar preparatul se gătește la cuptor până capătă o crustă rumenită și apetisantă.

Este o rețetă ușor de preparat și foarte sățioasă, perfectă pentru a aduce un plus de confort și savoare în farfurie.

Ingrediente pentru stratul de carne:

  • 600 g carne tocată
  • 1 ceapă uscată
  • Pătrunjel verde
  • 1 ou
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2,5 linguri pesmet
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță boia iute
  • 1/2 linguriță piper negru

Pregătirea stratului de carne:

Puneți ceapa, oul, usturoiul și pătrunjelul în robotul de bucătărie și mixați până devin o pastă omogenă. Adăugați compoziția obținută într-un bol mare, împreună cu carnea tocată, pesmetul și condimentele. Frământați bine amestecul.

Într-o tavă întinsă, presați amestecul de carne într-un strat uniform. Într-un bol mic, diluați pasta de roșii cu apa fierbinte și turnați acest sos peste carne.

Coaceți la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când carnea este rumenita.

Ingrediente pentru piure:

  • 5-6 cartofi
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 cană cașcaval ras
  • 1 linguriță de sare

Pentru sos:

  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 cană apă fierbinte (200 ml)

Pentru decor:

  • Roșii
  • Ardei verde

Pregătirea piureului:

Curățați cartofii, tăiați-i cuburi și fierbeți-i în apă cu sare până se înmoaie. Scurgeți apa, adăugați untul și sarea, și pasați cartofii adăugând treptat laptele până obțineți un piure fin. La final, adăugați cașcavalul ras și amestecați ușor.

Scoateți tava din cuptor și întindeți piureul peste stratul de carne fierbinte. Decorați cu felii de roșii și ardei verde și coaceți din nou timp de 30 de minute sau până când roșiile se înmoaie și carnea sunt complet gătite.

Servire: Lăsați puțin la răcorit, apoi porționați și serviți.

Poftă bună!

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară