angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Legume crocante la borcan – rezistă extraordinar de bine toată iarna

Legume crocante la borcan

Un amestec de legume pentru iarnă, plin de savoare și vitamine, perfect pentru a fi servit ca garnitură sau salată în zilele reci de iarnă. Această rețetă este ideală pentru a conserva bogăția de legume proaspete din grădină, asigurându-vă că veți avea parte de gustul proaspăt și aromat al verii chiar și în timpul iernii.

Acest preparat este o soluție minunată pentru a diversifica mesele și pentru a adăuga o notă de prospețime și culoare farfuriei, indiferent de sezon. Este ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente simple pe care le aveți probabil deja la îndemână.

Timp total de preparare: 3 ore

Dificultate: Ușor

Porții: Pentru 1 borcan de 1 litru

Ingrediente necesare:

  • 2-3 roșii
  • 2-3 castraveți
  • 100 g conopidă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 4 cepe mici (ceapă galbenă)
  • 1 frunză de dafin
  • 1 bob de cuișoare
  • 2 umbrele de mărar

Pentru marinadă (cantități pentru 1 litru de apă):

  • 3 linguri oțet 9%
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță zahăr

Rețetă pas cu pas

Pregătirea legumelor:

Spălați bine legumele, mărarul și frunza de dafin. Este de preferat să folosiți castraveți și roșii de dimensiuni mici.

Desfaceți conopida în buchețele. Curățați usturoiul și ceapa.

Îndepărtați semințele ardeiului gras și tăiați-l în fâșii. Tăiați morcovul în rondele.

Așezați pe fundul borcanului sterilizat mărarul, usturoiul, cuișoara și frunza de dafin. Umpleți borcanul cu legumele pregătite până la vârf.

Prepararea marinadei:

Turnați apa într-o cratiță, adăugați sarea și zahărul și aduceți la fierbere. Fierbeți marinada 1-2 minute, apoi opriți focul și adăugați oțetul, amestecând bine.

Turnați marinada fierbinte peste legumele din borcan, asigurându-vă că turnați lichidul în mijlocul borcanului pentru a încălzi uniform pereții acestuia.

Acoperiți borcanul cu un capac sterilizat.

Sterilizarea borcanului:

Sterilizați borcanul cu legume timp de 10 minute de la momentul în care începe să fiarbă apa.

Sigilați borcanul, întoarceți-l cu capul în jos și lăsați-l să se răcească complet. După ce borcanele s-au răcit complet, depozitați-le într-un loc întunecat și răcoros.

Sfaturi utile

Alegerea legumelor:

Alegeți legume proaspete și de dimensiuni mici pentru a se potrivi mai bine în borcane și pentru a avea o textură mai crocantă.

Sterilizarea corectă:

Asigurați-vă că borcanele și capacele sunt bine sterilizate pentru a preveni alterarea conservelor.

Ajustarea gustului:

După ce ați preparat marinada, gustați și ajustați cantitatea de sare, zahăr sau oțet după preferințele dvs. personale.

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară