angela.
24 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Prăjitură numită „Basm de cocos”: Nimeni nu îi poate rezista

prajitura basm de cocos

Această prăjitură este un adevărat răsfăț pentru iubitorii de cocos și ciocolată. Blatul ușor crocant, preparat din albușuri și fulgi de cocos, este perfect completat de un strat generos de ciocolată și o cremă fină cu ciocolată și frișcă. Este un desert elegant, cu gust intens, dar bine echilibrat, ideal pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei pur și simplu ceva spectaculos.

Se prepară în mai mulți pași, dar fiecare etapă este simplă, iar rezultatul final merită din plin efortul. Texturile diferite – blat crocant, strat de ciocolată ferm și cremă fină și aerată – creează o experiență gustativă completă, perfectă pentru a încheia o masă festivă sau pentru a impresiona invitații.

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 albușuri de ou
  • 200 g zahăr cristale
  • 1 lingură făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g cocos

1. Pregătirea aluatului:

Într-un bol adânc, puneți albușurile cu un praf de sare și bateți-le spumă. În timpul batutului, adăugați treptat zahărul, până când obțineți o spumă fermă. Adăugați cocosul, praful de copt și făina.

Amestecați bine cu un tel. Turnați aluatul într-o tavă de 27 x 22 cm tapetată cu hârtie de copt și nivelați uniform. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 20 de minute la 180 °C

Stratul de ciocolată:

  • 200 g ciocolată de gătit
  • 6 linguri ulei vegetal

2. Pregătirea stratului de ciocolată: Într-un bol, amestecați ciocolata ruptă și uleiul. Topiți ciocolata la bain-marie și întindeți-o uniform peste aluatul copt. Lăsați să se răcească în frigider.

Ingrediente crema:

  • 4 gălbenușuri
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri zahăr cristale
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g ciocolată de gătit
  • 250 ml smântână pentru frișcă

Decor:

  • 100 g ciocolată rasă

3. Pregătirea cremei:

Într-un bol, bateți gălbenușurile cu amidonul de porumb și 100 ml de lapte până se omogenizează. Adăugați restul de lapte într-o cratiță, adăugați zahărul și zahărul vanilat și încălziți până când zahărul se dizolvă.

Când laptele este încălzit, adăugați amestecul de gălbenușuri și amestecați până când crema se îngroașă. Luați de pe foc, adăugați ciocolata și amestecați până când se dizolvă. Într-un bol separat, bateți smântâna pentru frișcă până devine tare, apoi încorporați-o în crema de ciocolată răcită.

4. Montarea colacului: Întindeți crema peste stratul de ciocolată și nivelați uniform pe toată suprafața colacului. Presărați deasupra ciocolată rasă. Lăsați colacul să se răcească și apoi serviți.

Acesta este un desert delicios, care combină aluatul de cocos, stratul de ciocolată și crema fină. Acest desert este ideal pentru orice ocazie, iar gustul său armonios va încânta toți iubitorii de dulciuri.

Vă dorim poftă bună!

Tags: Desert cu nucă de cocosPrăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu cocos

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară