angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Prăjitura Vis de COCOS

prajitura-coconut-dream-rapida-usoara

Prăjitura Vis de Cocos este o combinație rafinată între textura pufoasă a blatului cu cacao și cremozitatea stratului de cocos, completată de o glazură de ciocolată absolut delicioasă. Această rețetă este ideală pentru momentele în care îți dorești un desert rapid și ușor de pregătit, dar cu un aspect sofisticat și un gust memorabil. Perfectă pentru orice ocazie, fie că e vorba de o masă festivă, fie de o zi obișnuită în care vrei să-ți surprinzi familia!

Vis de Cocos este desertul care reușește să aducă o notă exotică mesei tale, datorită gustului intens al nucii de cocos. Fiecare strat contribuie la un echilibru perfect între dulce, cremos și crocant, iar esența de rom adaugă un parfum subtil și elegant.

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 200 g făină albă
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • 15 ml esență de rom
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 150 g nucă de cocos
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri griș
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 10 linguri frișcă

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul, albușurile bătute spumă, gălbenușurile, făina, laptele, praful de copt, pudra de cacao și esența de rom. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

3. Într-un vas, amestecăm zahărul cu untul. Punem compoziția la fiert, la foc mic, adăugăm laptele și mixăm bine. Pe urmă, adăugăm grișul și nucă de cocos. Luăm vasul de pe foc și turnăm crema peste blatul copt și răcit.

4. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm frișca și amestecăm bine. Decorăm prăjitura cu glazura obținută.

Prăjitura Coconut Dream – O rețetă foarte ușoară pentru o prăjitură gata foarte repede

Această prăjitură este alegerea perfectă pentru cei care iubesc combinațiile de cocos și ciocolată. Prepararea este simplă, dar rezultatul final este unul spectaculos, cu o aromă și o prezentare care impresionează. Blatul moale, crema fină de cocos și glazura lucioasă de ciocolată fac din acest desert un adevărat deliciu.

Un mic sfat: înainte de a servi, presară câteva fulgi de cocos pe glazură pentru un efect vizual atrăgător și un plus de savoare.

Savurați acest vis dulce alături de cei dragi! Poftă bună și multe momente frumoase împărtășite în familie!

Tags: Desert cu nucă de cocos

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

placinta-tava-cu-mere-frageda
Sfaturi Practice

Plăcintă la tavă cu mere (cu multă umplutură) – Foarte fragedă și foarte aromată

marinada-carne-delicatese-zile-mari
Sfaturi Practice

Marinadă excelentă pentru orice friptură – Transformă orice carne într-o delicatesă

crema-banane-simpla-si-delicioasa
Sfaturi Practice

Cremă cu banane – Uite ce ușor se prepară și ce bună este

Ciulama de ciuperci
De post

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară