angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Choux a la creme la tavă: A devenit noua noastră preferată

prajitura cu blat de ecler vanilie si frisca

Prăjitura choux à la crème la tavă este varianta perfectă pentru cei care adoră gustul clasic, dar preferă o preparare mai rapidă și practică. Se păstrează toată savoarea aluatului opărit și a cremei fine de vanilie, dar fără efortul formării individuale. Rezultatul este un desert generos, ușor de porționat, cu straturi aerate, cremoase și o glazură care îl transformă într-o prăjitură spectaculoasă pentru orice ocazie.

Aluatul pufos, copt în tavă cu aburi, devine baza perfectă pentru crema fiartă cu ou și vanilie, iar frișca și ciocolata adaugă un plus de rafinament. Este desertul ideal pentru sărbători, aniversări sau când ai invitați și vrei ceva special, dar fără pași complicați.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml apă,
  • 1 linguriță de zahăr,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt sau margarină,
  • 200 g făină,
  • 6 ouă medii.

Pregatire aluat:

Se încălzesc apa, zahărul, sarea și untul până se topește untul. Se adaugă făina și se fierbe amestecând continuu până când compoziția se desprinde de pe pereții vasului.

Se ia de pe foc și se încorporează ouăle, unul câte unul, până se obține un aluat omogen. Se întinde uniform într-o tavă medie, lăsând puțin aluat și pe margini. (Eu am pus hârtie de copt la bază). Se coace la 180°C timp de 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 160°C și se mai coace încă 35 de minute.

Se introduce în cuptorul preîncălzit, având un vas cu apă în partea de jos a cuptorului. Nu se deschide ușa cuptorului în timpul coacerii.

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 linguri de făină,
  • 6 ouă,
  • 3 plicuri de zahăr vanilat,
  • 100 g zahăr,
  • 750 ml – 1 litru de lapte,
  • ½ plic de gelatină.

Crema:

Gălbenușurile se freacă cu zahărul și zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat făina și laptele.

Se fierbe amestecând continuu până se îngroașă. Se adaugă gelatina. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în crema fierbinte.

Pentru decor:

  • 500 ml frișcă vegetală (Hulala),
  • ¼ plic de gelatină,
  • 1 tabletă de ciocolată,
  • 200 ml smântână pentru gătit,
  • zahăr pentru caramel.

Frișca: Se amestecă gelatina în frișcă și se bate până devine fermă.

Ciocolata: Se topește o tabletă de ciocolată neagră cu 200 ml smântână pentru gătit. Zahărul se topește separat pentru caramel.

Asamblare: Se întinde crema peste aluat și se lasă la frigider să se întărească puțin. Apoi se adaugă frișca bătută. Deasupra se toarnă ciocolata și caramelul, iar prăjitura se lasă la frigider peste noapte.

Tags: Desert cu vaniliePrăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară