angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Prăjitură MARIANA cu mere, cremă delicioasă și pișcoturi

prajitura Mariana cu mere si piscoturi

Bună dragii mei! Astăzi vreau să vă invit să încercați o prăjitură extraordinară. Aceasta constă dintr-un blat de biscuiți foarte pufos, un strat de mere, cremă de ciocolată și spumă straciatella.

Este delicioasă, arată minunat și se potrivește perfect pentru sărbători sau pentru musafiri, dar nu numai – este perfectă ca desert pentru o întâlnire cu familia sau un moment de relaxare cu o ceașcă de cafea. Trebuie să o încercați!

Pentru o tavă de 25×35 cm

Pentru masurare folosiți o cană de 250 ml

Ingrediente pentru blat

  • 4 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 1/2 cană de făină albă
  • 1 lingură de făină de cartofi
  • 1 linguriță de praf de copt

Preparare blat:

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile până devin spumă tare, apoi adaugă treptat zahărul, continuând să mixezi. Adaugă gălbenușurile și amestecă bine.

Cernem făina, făina de cartofi și praful de copt și amestecăm ușor cu o lingură.

Puneți aluatul în tava de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C, timp de 15-20 minute. Lăsați blatul să se răcească.

Stratul de mere

  • 1,5 kg mere
  • Jeleu de lămâie

Ingrediente pentru crema

  • 750 ml lapte
  • 2 budinci de vanilie fără zahăr (40g fiecare)
  • 1 lingură de făină albă
  • 200g unt
  • 3 linguri de Nutella sau cremă de ciocolată
  • 1/2 cană de zahăr (opțional, deoarece Nutella este deja destul de dulce)

Preparare crema:

Începeți prin a pregăti crema: puneți laptele, zahărul, făina și budincile într-o cratiță, amestecați bine și gătiți, amestecând continuu, până se formează un budincă. Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

Pentru spuma Straciatella

  • 500 ml smântână 30% sau 36%
  • 1/2 cană de zahăr pudră
  • 100g ciocolată rasă grosier (ciocolată amară sau de desert)
  • 1,5 linguri de gelatină
  • 125 ml apă fierbinte

Pentru decor

  • Aproximativ 300g biscuiți lungi

Preparare mere:

Curățați merele și dați-le pe răzătoare mare. Trebuie să obțineți aproximativ 1,5 kg de mere rase.

Gătiți-le până devin moi, amestecând constant pentru a nu se arde. După ce se înmoaie, adăugați gelatina de lămâie și amestecați până se dizolvă. Așezați merele calde pe blatul răcit.

Prăjitură MARIANA cu mere

Peste merele încă fierbinți, așezăm piscoturile. Lăsăm prăjitura să se răcească, iar pentru a o proteja, o putem acoperi cu un servetel.

Prăjitură MARIANA cu mere

Continuare pregatire crema:

Punem untul la temperatura camerei într-un bol și îl batem până devine pufos. Apoi, continuăm să mixăm și adăugăm treptat budinca răcita, tot la temperatura camerei. După ce s-au încorporat, adăugăm 3 linguri pline de Nutella sau orice altă cremă de ciocolată și mixăm până se omogenizează, dar nu prea mult.

Crema se pune peste prăjitura răcită și se nivelează.

Prăjitură MARIANA cu mere

A rămas ultima strat, adică spuma stracciatella.

Ciocolata se rade pe o răzătoare mare sau se taie cu un decojitor de cartofi în fâșii groase.

Într-un bol punem gelatina, o turnăm cu apă fierbinte, amestecăm bine și lăsăm să se răcească.

Între timp, batem smântâna cu zahărul pudră. Adăugăm gelatina răcită, continuând să mixăm. După ce am adăugat gelatina, trebuie să lucrăm rapid – adăugăm ciocolata rasă și amestecăm energic cu un tel.

Punem frisca peste cremă, o nivelăm și, dacă dorim, putem presăra încă puțină ciocolată rasă deasupra.

Prăjitură MARIANA cu mere

Punem desertul la frigider, cel mai bine pentru toată noaptea, pentru ca toate aromele să se amestece.

Tortul se taie frumos, arată foarte bine și are un gust cu adevărat minunat. Straturile sale se completează perfect între ele – îl recomand cu căldură și vă doresc succes în pregătirea acestui desert delicios! 🙂

Prăjitură MARIANA cu mere

Prăjitură MARIANA cu mere

Prăjitură MARIANA cu mere

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrajitura cu mere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară