Îți plac prăjiturile cu piersici? Dacă vei coace acest desert, nu vei regreta – este absolut delicios. Practic, e greu să te desparți de el.
Prăjitura cu piersici este un blat cu mac, umplut cu cremă de vanilie preparată în casă și acoperit cu un strat de piersici în jeleu. Prăjitura este plăcut de dulce (pentru mine nu prea dulce) și aromata datorită fructelor în jeleu. Cu alte cuvinte, este minunată!
Recomand această prăjitură pentru diferite sărbători sau evenimente speciale.
1 cană = 250 ml
Blat cu mac:
- 6 ouă
- 4/5 cană de zahăr fin
- aproape 1/2 cană de ulei
- 1 cană de făină de grâu
- 3 linguri de amidon de cartofi
- 3/4 cană de mac
- 1 linguriță de praf de copt
Pregatirea blatului:
Bate albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul fin, câte o lingură. Apoi, fără a opri bătutul, adaugă câte un gălbenuș pe rând și mixează până se încorporează. Adaugă uleiul în fir subțire. La final, adaugă făina amestecată cu macul și praful de copt, amestecând cu o spatulă (sau poți adăuga treptat, la viteză mică, pentru a nu sparge aerul din aluat).
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (21×32 cm). Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coace timp de 30-35 de minute.
După coacere, lasă blatul să se răcească și taie-l în două jumătăți.
Cremă de vanilie:
- 3 căni de lapte
- 2/3 cană de zahăr (dacă preferi creme mai puțin dulci, adaugă mai puțin)
- 1 plic de zahăr vanilat
- 3 linguri de făină de grâu
- 3 linguri de amidon de cartofi
- 200 g unt
- câteva linguri de rom
Preparare cremă de vanilie:
Ia 1/2 cană de lapte, amestecă-l cu făina de grâu și amidonul de cartofi până nu mai sunt cocoloașe.
Încălzește restul de lapte (2 și 1/2 căni) împreună cu zahărul și zahărul vanilat până dă în clocot. Adaugă amestecul de lapte cu făină și fierbe constant amestecând până se îngroașă (eu îl fierb încă 2-3 minute pentru a elimina gustul făinii de cartofi; amestec cu o lingură de lemn). Lasă să se răcească.
Bați untul moale până devine pufos. Adaugă treptat crema răcită și mixează până se încorporează. La final, adaugă puțin rom și mixează pentru a-l încorpora.
De asemenea:
- 1 conservă de piersici
- 2 plicuri de jeleu de piersici
- aproximativ 50-80 g ciocolată cu lapte + 1 lingură de smântână
Stratul de piersici în jeleu:
Dizolva ambele plicuri de jeleu în 3 și 1/2 căni de apă fierbinte. Lăsă-l să se întărească.
Scurge piersicile din sirop și taie-le în bucăți mai mici.
Asamblarea prăjiturii:
Peste primul blat, întinde aproximativ 1/3 din crema de vanilie. Adaugă piersicile și toarnă peste ele jeleul care începe să se întărească. Pune prăjitura la frigider pentru a lăsa jeleul să se întărească.
Peste al doilea blat, întinde restul de cremă de vanilie și așază-l peste prăjitură, peste jeleu. La final, întinde ultimul strat de cremă de vanilie. Decorează cu ciocolată tocată sau cu ciocolată topită în baie de aburi cu smântână (poți face modele cu ciocolată sau un tipar de grilaj, așa cum am făcut eu).































