angela.
12 mai (luni), 2025
angela.

Prajitura „Trandafirul Negru” cu mac și vișine: o rețetă veche

Prajitura Trandafirul Negru

Am gasit o reteta pentru astfel de prajitura cu rulouri și mac pe internet, dar trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut prea mult. Stiam ca mama avea undeva un caiet cu retete si am gasit aceasta minunata reteta de prajitura cu mac.

Eu am facut mici ajustari si am adaugat si visine (poate ati mai facut-o si voi asa) iar combinatia de ingrediente mi se pare absolut delicioasa.

Dimensiunea formei 20*25 cm.

Ingrediente pentru blat de ciocolată:

  • 225 g făină
  • 235 g zahăr
  • 1,5 lingurițe de praf de copt
  • 3 g bicarbonat de sodiu (un varf de cutit)
  • Un praf de sare
  • 30 g cacao
  • 2 ouă
  • 135 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 150 g apă clocotită

Preparare: Amestecați toate ingredientele uscate, adăugați ouăle, uleiul și laptele și amestecați bine cu un tel.

La final, adăugați apă clocotită și amestecați bine din nou pana se omogenizeaza perfect.

Coaceți la 160 de grade timp de 50-60 min. Verificati cu scobitoarea pentru ca blatul sa fie perfect copt.

Ingrediente pentru rulouri cu brânză și mac:

  • 150 g brânză
  • 50 g zahăr
  • 50 g smântână
  • 50 g ulei
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 0,5 lingurița bicarbonat de sodiu
  • 2-3 căni de făină (aproximativ)

Strat de mac:

  • 200 g mac
  • 3 linguri de zahăr
  • 100 ml apă
  • 200 g vișine

Preparare: Pisați brânza cu o furculiță, adăugați zahărul, vanilia, uleiul, oul, smântâna și amestecați bine. La final, adăugați treptat făina cernută și bicarbonatul de sodiu și frământați un aluat moale (nu dur).

Împărțiți-l în 4 părți.

Înmuiți macul și măcinați-l cu zahăr.

Întindeți aluatul în mici dreptunghiuri, presărați macul și vișinele pe ele. Rulați-le și puneți-le într-o formă tapetată cu hartie de copt.

Coaceți la 180 de grade timp de 25-30 min.

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g smântână
  • 150 ml frișcă
  • 50 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină

Preparare: Bateți smântâna cu zahărul pudră, adăugați încă 100 ml frișcă și bateți bine din nou.

Înmuiati gelatina în apă rece până se hidrateaza. Apoi luați 50 ml frișcă și încălziți (nu fierbeți), dizolvați gelatina umflată în aceasta, până se dizolvă. Lăsați să se răcească și turnați în crema noastră. Amestecați totul bine din nou.

Asamblare: Tăiați blatul de ciocolată în două părți (la copt formează o „umflatura”, pe care o tăi și o sfărâm. Apoi o folosesc pentru decor).

E mai bine să asamblați în aceeași formă în care a fost copt (dacă forma nu este detașabilă, puneți folie alimentară pe fund astfel încât marginile să iasă din formă și să puteți scoate tortul gata făcut).

Deci blat de ciocolată-cremă-rulou-cremă-blat de ciocolată-cremă-firimituri de ciocolată (de la blatul de sus tăiat).

Puneți prajitura cu rulouri de brânză în frigider timp de 6 ore pentru a se înmuia. Pofta buna!

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

prajiturele din bezea cu crema de ciocolata
Prăjituri

Prăjiturele din bezea cu cremă de ciocolată și dulceață de căpșuni

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară