angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Profiterol aperitiv cu umplutură sărată – arată excelent și au un gust deosebit de bun

profiterol aperitiv cu umplutura sarata

Profiterolurile reprezintă un aperitiv savuros, ideal pentru mesele festive sau momentele în care dorim să impresionăm oaspeții cu ceva deosebit. Rețeta propusă combină textura ușoară și aerată a aluatului opărit cu o umplutură cremoasă, realizată din surimi și brânză tartinabilă, accentuată de arome delicate de mărar și usturoi. Acest preparat se remarcă prin echilibrul perfect între ingrediente, având un aluat fin, aromatizat subtil cu malț de secară și coriandru, și o umplutură care oferă prospețime și savoare.

Perfecționarea profiterolurilor necesită un proces atent și bine structurat, de la prepararea aluatului până la coacerea acestora și umplerea cu crema bogată. Această rețetă vă ghidează pas cu pas pentru a obține un rezultat perfect, demn de a încânta orice invitat. Aromele unice și aspectul elegant al profiterolurilor transformă acest aperitiv într-un element de rafinament culinar.

Poftiți să descoperiți o combinație irezistibilă de texturi și gusturi, potrivită pentru orice ocazie specială!

Ingrediente aluat:

  • 150 g făină de grâu de calitate superioară
  • 150 ml apă
  • 75 g unt
  • 3-4 ouă
  • 25 ml sos de soia
  • 20 g malț de secară fermentat
  • 1 linguriță coriandru măcinat

*Umplutură*

  • 200 g surimi (batoane de crab)
  • 120 g brânză tartinabilă (cremoasă)
  • 1 lingură de maioneză
  • 1 ou fiert
  • 1 cățel de usturoi, opțional
  • puțin mărar, opțional

Preparare

Pentru aluat, într-o cratiță, combinați apa, malțul, untul, sosul de soia și coriandrul. Puneți pe foc și aduceți la fierbere. Untul ar trebui să se topească complet în acest timp.

De îndată ce compoziția fierbe, reduceți focul și adăugați toată făina deodată, amestecând rapid până când făina este complet încorporată.

Se va forma un aluat compact.

Luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească aproximativ 5 minute.

Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine cu un mixer sau o spatulă după fiecare ou.

Deoarece am folosit ouă categoria C2, am avut nevoie de încă jumătate de ou. Am bătut un ou cu o furculiță și am adăugat doar jumătate.

-8

Aluatul gata trebuie să fie neted, lucios și să formeze un „triunghi” când atârnă de spatulă.

Pregătiți un poș cu duză. Transferați aluatul în poș.

Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Pentru a preveni alunecarea hârtiei, fixați-o cu puțin aluat.

Formați mici profiteroluri pe tavă.

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit, primele 15 minute la 180°C, apoi reduceți temperatura la 160°C și continuați coacerea încă 15-20 de minute. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii profiterolurilor!

-13

Lăsați profiterolurile coapte să se răcească.

Prepararea umpluturii.

Într-un procesor de alimente, combinați brânza tartinabilă, batoanele de crab, maioneza, oul fiert, mărarul și usturoiul.

Mixați foarte bine până obțineți o cremă omogenă.

-17

Transferați crema într-un poș.

La profiteroluri, tăiați capacele. Umpleți-le cu cremă și acoperiți-le cu capacele tăiate.

-19

Iată ce aperitiv minunat am obținut!

-20

Poftă bună!

-21

Tags: Retete aperitiv

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară