angela.
15 iunie (duminică), 2025
angela.

Roșii murate, cu varză și usturoi: o bunătate! O vei face an de an

Rosii murate cu varza

Cred ca toata lumea pregateste pentru iarna, varza murata cu gogosari dar cred ca sunt putine persoane care au inlocuit gogosarii cu rosiile.

Trebuie neaparat sa testati reteta pentru ca este foarte gustoasa iar rosiile sunt extraordinare. Noi mancam aceste muraturi cu cartofi la cuptor sau cu diferite tipuri de fripturi, chiar și cu mâncărică de cartofi. O sa vedeti si voi cat e de bun si cat de usor se face.

Ingrediente de care aveti nevoie:

  • 1 kg de roșii coapte pentru 900 g de varză alba
  • morcovi – 150 de grame
  • usturoi proaspăt – 2 căpățâni
  • zahăr – 3 linguri
  • sare – 2 linguri
  • ierburi sau semințe de mărar
  • chimen (optional)

Mod de pregătire:

Dati morcovul pe razatoare sau tăiați-l în fâșii subțiri. Puteți folosi o răzătoare coreeana pentru morcovi. Tocați mărunt varza si puneti totul într-un castron mare.

Acum e randul rosiilor. Spălați-le bine, îndepărtați cotorașul iar cu un cuțit ascuțit, subțire, facem o înțepătură în mijlocul fructului în locul cotorului, după care introducem cate un catel de usturoi decojit. Pentru a face roșiile mai aromate, cățeii de usturoi pot fi zdrobiți ușor cu partea plată a cuțitului.

Se amestecă varza cu morcovii, se freaca ușor cu mâinile. Punem varza si rosiile in borcane sterilizate, in straturi, le punem destul de strans, dar nu le presam pentru a nu zdrobi rosiile. Varza ar trebui să fie ultimul strat din borcan.

Umpleți borcanele cu saramură. Pentru a face acest lucru, adăugați sare și zahăr în cantitatea specificată la un litru de apă fiartă, dar răcită, dizolvați-le complet. Puteți pregăti saramura în avans adăugând sare și zahăr în apa clocotită, apoi lăsați lichidul să se răcească.

Dacă doriți, adăugați în borcane verdeață de mărar (puteți folosi semințe) și chimen. Umpleți cu saramură, puneți borcanul pe o farfurie, acoperiți imediat cu un capac și lăsați timp de 4 zile.

De două ori pe zi, străpung varza cu un băț mai gros (un bețișor chinezesc daca aveti) pentru a elibera gaz. După 4 zile, varza și roșiile sunt gata, puneți conserva la frigider. Puteti pune varza in borcane mai mari sau mai mici, in functie de cat de repede le veti termina. Puteti pune si in borcane din plastic, inchise ermetic. Poftă bună!

Tags: Reéte pentru iarnăRețete de murături

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară