Ieri am făcut un rulou de pui (rulada) și a ieșit incredibil de gustos. Îl recomand tuturor… nu veți regreta. Dacă îl lași să se răcească și apoi îl tai felii, obții o rulada de carne delicioasă; dacă nu aștepți să se răcească, obții o mâncare caldă și delicioasă. Și poți să o servești cu legume proaspete, piure, sos, sau pur și simplu așa.
Ingrediente:
- Carne de pui fara os 1,7-2 kg.
- Sare – 1,5 lingurițe.
- Piper negru – după gust
- Paprika dulce – 1/2 linguriță
- Usturoi – 4-5 căței
- Ouă – 5 bucăți
- Lapte – 200 ml.
Mod de preparare:
În primul rând, trebuie să pregătiți puiul. Este mai bine să luați unul mai mare; astăzi am unul de 2 kg. Sarcina noastră este să îndepărtăm oasele fără a deteriora pielea. Începem cu pieptul.
Folosim un cuțit pentru a scăpa de carne de pe oase, apoi îndepărtăm oasele de la picioare în același mod, apoi de la aripi; acum tăiați cu grijă spatele. Pentru a scapa de aceasa munca, puteti folosi direct pulpe de pui dezosate si piept de pui dezosat.
Distribuim uniform carnea pe suprafața de lucru (un tocator) și o batem ușor cu un ciocan de snitele.
Acum asezonam cu sare, eu adaug 1,5 lingurițe de sare la puiul meu. Acum adăugăm condimentele; eu adaug piper negru și 4-5 căței de usturoi pisat. Le distribuim uniform și le punem deoparte.
Lăsăm să se marineze puțin în timp ce facem omleta. Într-un bol, batem 5 ouă, adăugăm puțină sare, batem și turnăm 200 ml de lapte, amestecăm bine.
Poți face omleta într-o tigaie, dar mi se pare mai convenabil să o fac în cuptor. Iau o tavă de copt de dimensiunea stratului de carne rezultat; dimensiunile interne ale tăvii mele sunt 31 cm x 23 cm. O ung cu ulei și torn ouăle cu lapte, coc la 180 gr Celsius timp de 10-15 minute.
Punem carnea pregătita pe folie, turnăm omleta caldă deasupra. Îl rulez, începând de la partea unde este pieptul de pui. Presărăm paprika dulce pe deasupra. Acum îl înfășurăm bine în câteva straturi de folie sau foaie de copt (eu folosesc foaie de copt); asta va face ruloul mai dens și se va găti în propriul său suc.
Îl punem pe o tavă de copt, îl introducem în cuptorul preîncălzit și coacem la 200 de grade Celsius timp de 60-70 de minute. Dacă planificați să-l serviți cald, puteți incepe sa pregatiti si garnitura. Astăzi, am pus ruloul răcit în frigider și l-am lăsat să se întărească timp de aproximativ 4 ore pentru a obține o rulada de carne.
Acum îl tăiem felii și este gata de servit. Suculent, gustos și accesibil tuturor. Pofta buna!