angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Ruladă delicioasă din carne de pui și oua – suculentă, aromată și bună!

Rulada din carne de pui

Ieri am făcut un rulou de pui (rulada) și a ieșit incredibil de gustos. Îl recomand tuturor… nu veți regreta. Dacă îl lași să se răcească și apoi îl tai felii, obții o rulada de carne delicioasă; dacă nu aștepți să se răcească, obții o mâncare caldă și delicioasă. Și poți să o servești cu legume proaspete, piure, sos, sau pur și simplu așa.

Ingrediente:

  • Carne de pui fara os 1,7-2 kg.
  • Sare – 1,5 lingurițe.
  • Piper negru – după gust
  • Paprika dulce – 1/2 linguriță
  • Usturoi – 4-5 căței
  • Ouă – 5 bucăți
  • Lapte – 200 ml.

Mod de preparare:

În primul rând, trebuie să pregătiți puiul. Este mai bine să luați unul mai mare; astăzi am unul de 2 kg. Sarcina noastră este să îndepărtăm oasele fără a deteriora pielea. Începem cu pieptul.

Folosim un cuțit pentru a scăpa de carne de pe oase, apoi îndepărtăm oasele de la picioare în același mod, apoi de la aripi; acum tăiați cu grijă spatele. Pentru a scapa de aceasa munca, puteti folosi direct pulpe de pui dezosate si piept de pui dezosat.

Distribuim uniform carnea pe suprafața de lucru (un tocator) și o batem ușor cu un ciocan de snitele.

Acum asezonam cu sare, eu adaug 1,5 lingurițe de sare la puiul meu. Acum adăugăm condimentele; eu adaug piper negru și 4-5 căței de usturoi pisat. Le distribuim uniform și le punem deoparte.

Lăsăm să se marineze puțin în timp ce facem omleta. Într-un bol, batem 5 ouă, adăugăm puțină sare, batem și turnăm 200 ml de lapte, amestecăm bine.

Poți face omleta într-o tigaie, dar mi se pare mai convenabil să o fac în cuptor. Iau o tavă de copt de dimensiunea stratului de carne rezultat; dimensiunile interne ale tăvii mele sunt 31 cm x 23 cm. O ung cu ulei și torn ouăle cu lapte, coc la 180 gr Celsius timp de 10-15 minute.

Punem carnea pregătita pe folie, turnăm omleta caldă deasupra. Îl rulez, începând de la partea unde este pieptul de pui. Presărăm paprika dulce pe deasupra. Acum îl înfășurăm bine în câteva straturi de folie sau foaie de copt (eu folosesc foaie de copt); asta va face ruloul mai dens și se va găti în propriul său suc.

Îl punem pe o tavă de copt, îl introducem în cuptorul preîncălzit și coacem la 200 de grade Celsius timp de 60-70 de minute. Dacă planificați să-l serviți cald, puteți incepe sa pregatiti si garnitura. Astăzi, am pus ruloul răcit în frigider și l-am lăsat să se întărească timp de aproximativ 4 ore pentru a obține o rulada de carne.

Acum îl tăiem felii și este gata de servit. Suculent, gustos și accesibil tuturor. Pofta buna!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară