angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Sarmale delicioase cu varză dulce, fierte în oală de fontă: nu ai cum sa nu le iubești

Sarmalute de casa

Nu știu pe nimeni care să nu iubească sarmalele cu varză tânără. Astăzi vă propun să vă familiarizați cu o rețetă de familie pentru sarmale. Încercați-o și cu siguranță vă va plăcea.

Ingrediente:

  • 1 capățână de varză
  • 400 g carne de vită sau porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceașcă de orez (fiert într-o cantitate mare de apă până când este parțial gătit și clătit)
  • Sare
  • Piper
  • 20 g de smântână
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • 3 linguri de smântână
  • 400 ml de apă

Mod de preparare:

Tăiați miezul capatanii de varză. Așezați varza într-un vas și acoperiți-o cu apă. Așezați vasul pe aragaz și, după ce a dat în clocot, gătiți timp de 10 minute.

După timpul specificat, scoateți varza și separați frunzele. Așezați o tigaie pe aragaz, adăugați puțin ulei. Adăugați ceapa tocată mărunt în tigaie. Căliți ceapa până devine aurie. Adăugați morcovii rasați (rași cu un răzător mare) și amestecați.

Tăiați ardeiul gras în cuburi mici și adăugați-l în tigaie. Amestecați, căliți timp de 2 minute și luați de pe foc.

Așezați o cratiță pe aragaz, turnați apă și adăugați orezul. Amestecați și gătiți până la parțial gătit. Clătiți orezul cu apă rece.

Puneți carnea tocată într-un castron adânc. Adăugați orezul clătit și legumele călite.

Adăugați smântână, sare și piper negru măcinat în castron. Amestecați bine.

Cu ajutorul unei linguri, umpleți frunzele de varză cu umplutura și înfășurați-le.

Așezați o tigaie pe aragaz, adăugați ceapa tocată mărunt. Căliți-o până devine aurie. Adăugați morcovii rași.

Căliți timp de câteva minute. Așezați sarmalele în tigaie.

Într-un castron, amestecați pastă de tomate, smântână și sare. Adăugați apă. Turnați amestecul peste sarmalele din tigaie. Acoperiți cu un capac și lăsați-le să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară