angela.
25 octombrie (sâmbătă), 2025
angela.

Tartă rapidă cu lămâie: un desert minunat pentru musafiri sau pentru o întâlnire la ceai

tarta rapida cu lamaie

Această prăjitură aerisită și delicată, conține patru ingrediente de bază, care se iau în proporții egale, adică fiecare parte reprezintă un sfert din cantitatea totală. Din acest motiv, rețeta este foarte ușor de memorat.

Prepararea ei este atât de simplă încât oricine, chiar și cei mai neexperimentați în coacere, o pot face. Timpul de pregătire nu depășește 15 minute, iar timpul de coacere este de 20-25 de minute.

Este cu adevărat rapid și simplu. Și mai este un avantaj la această rețetă: o puteți folosi ca bază pentru orice prăjituri dulci și torturi. Vă recomand să o încercați!

Ingrediente pentru o formă de 22-23 cm:

  • 125 g făină
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 2 lămâi de dimensiune medie
  • 2 ouă de dimensiune medie
  • 1 linguriță praf de copt (7 g)
  • 1 vârf de cuțit sare

Ingrediente extra:

  • 5 g unt pentru uns forma
  • 1 lingură zahăr pentru presărat pe formă
  • 1/2 linguriță zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare:

Amestecați untul călduț cu zahărul și bateți cu un tel până ajunge la o consistență cremoasă. Este bine să scoateți untul din frigider din timp sau să-l încălziți ușor la microunde. Trebuie să devină foarte moale, dar nu topit, adică la temperatura camerei.

Adăugați câte un ou, amestecând fiecare dată până ce masa devine omogenă. Este important ca ouăle să fie la temperatura camerei, așa că trebuie scoase din frigider din timp.

Radeți în amestec un strat subțire de coajă de la două lămâi. Este foarte important să evitați partea albă a cojii de lămâie, deoarece este amară. Partea galbenă subțire va da exact gustul și aroma plăcute de care avem nevoie. Vom folosi și lămâile, din care trebuie să stoarcem sucul.

Adăugați sucul de lămâie în amestec și amestecați bine. Vreau să precizez că este nevoie exact de sucul din două lămâi de mărime medie, cantitatea exactă.

Tartă rapidă cu lămâie

Amestecați făina cu un praf de sare și praf de copt. Eu folosesc o linguriță de praf de copt cu o mică vârfușoară, iar pentru a fi mai clar, am menționat greutatea acestuia în ingrediente (7 g), ceea ce corespunde aproximativ la 2/3 dintr-un pachet standard de 10 g.

Cerneti făina și amestecați bine aluatul până devine omogen și fără cocoloașe de făină. Acesta se poate face prin orice sită.

Acum ne ocupăm de forma în care vom coace prăjitura. Pentru ca prăjitura să aibă margini laterale interesante și un vârf frumos, trebuie să facem un pas simplu, dar nu prea frecvent întâlnit. Datorită acestuia, prăjitura va deveni puțin crocantă pe exterior, rămânând foarte fragedă, pufoasă și omogenă în interior.

Credeți-mă, aceasta este o senzație minunată și încântătoare. Iată cum se face. Forma (eu folosesc una de 22-23 cm) trebuie unsă bine și generos cu unt, presărată cu zahăr și distribuită uniform pe fundul și pereții formei. Eu folosesc aproximativ 5 g de unt și o lingură de zahăr cu vârf. Este mai bine să folosiți o formă detașabilă, dar dacă nu aveți una, puteți folosi orice alt tip.

Turnați aluatul în formă și nivelați suprafața cu o lingură. În forma mea (22-23 cm), aluatul va avea o grosime de aproximativ 2-2,5 cm. Puteți lua o formă mai mică, de exemplu de 18 cm, iar prăjitura va fi puțin mai înaltă, însă va trebui să ajustați ușor timpul de coacere.

Tartă rapidă cu lămâie

Puneți prăjitura într-o tavă preîncălzită și coaceți timp de 20-25 de minute la 180 de grade. Este important să țineți cont de caracteristicile propriei cuptoare.

Timpul de coacere poate fi mai lung sau mai scurt decât cel indicat. Prăjitura trebuie să se rumenească ușor la suprafață, iar pe margini, acolo unde aluatul a intrat în contact cu pereții zaharosi, să devină mai închisă, de un roșu aurie. Acest efect este dat de zahărul caramelizat.

Tartă rapidă cu lămâie

Prăjitura gata poate fi scoasă din tavă după ce se răcește complet. Eu îndepărtez peretele lateral și o întorc de două ori. Prăjitura se desprinde foarte ușor de formă. Principalul lucru este să se răcească bine.

Pe margini este acoperită cu cristale de zahăr frumoase, iar partea superioară, care inițial era partea inferioară, are un aspect poros. Cristalele de zahăr sunt ușor înfipte în aluat. Nu sunt foarte vizibile, dar la gust se simt cu siguranță și vor trosni într-un mod amuzant și plăcut la ceai.

Acum puteți presăra prăjitura cu zahăr pudră. Cantitatea de pudră poate fi oricare. Eu pun aproximativ 1/2 linguriță. Dar având în vedere că prăjitura este cu lămâie și are un gust ușor acrișor, se poate adăuga puțin mai mult zahăr pudră. Dar aceasta este o alegere personală. Trebuie mai întâi să încercați și să ajustați după gust.

Tartă rapidă cu lămâie

Iată ce prăjitură simplă, dar foarte gustoasă și frumoasă a ieșit. O poftesc să o mănânc la nesfârșit. Este atât de fină, încât pur și simplu se topește în gură.

Tartă rapidă cu lămâie

Tags: Prajituri cu lamaie

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară