angela.
25 septembrie (joi), 2025
angela.

Tort cu cremă de vanilie, gata în 30 de minute. Fin, rapid, accesibil: Simplu și gustos

tort-30-minute-fin-rapid-gustos

Acest tort cu lapte este desertul perfect pentru iubitorii de arome clasice și texturi delicate. Cu un blat pufos și o cremă fină, acest tort aduce împreună gustul dulce al copilăriei și rafinamentul deserturilor de casă.

Prepararea este simplă, iar ingredientele folosite sunt accesibile, transformând acest desert într-o alegere ideală atât pentru ocazii speciale, cât și pentru momentele când vrei să-i răsfeți pe cei dragi. Aroma subtilă de vanilie și textura catifelată a cremei completează perfect blatul moale, rezultând un tort care va fi cu siguranță pe placul tuturor!

Ingrediente pentru aluat:

  • Ouă – 4 buc.;
  • Zahăr – 250 g;
  • Făină – 350 g;
  • Lapte – 250 ml;
  • Zahăr vanilat – 2 lingurițe;
  • Unt – 70 g;
  • Praf de copt – 2 lingurițe;
  • Sare – ⅔ linguriță.

Ingrediente pentru cremă:

  • Lapte – 500 ml;
  • Zahăr – 100 g;
  • Amidon – 40 g;
  • Ou – 1 buc.;
  • Zahăr vanilat – 1 lingură;
  • Unt – 100 g.

Mod de preparare a tortului cu lapte:

Adăugăm sarea și zahărul peste ouă și mixăm cu un mixer până când compoziția devine albă și își dublează volumul. Laptele se amestecă cu zahărul vanilat și untul și se încălzește aproape de punctul de fierbere.

În compoziția de ouă adăugăm o parte din făină și praful de copt, apoi frământăm aluatul. Turnăm jumătate din cantitatea totală de lapte fierbinte în aluat și continuăm să frământăm.

Adăugăm restul de făină și turnăm restul de lapte, obținând un aluat dens. Turnăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Coacem blatul la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

Nu deschidem cuptorul în timpul coacerii.

Pentru cremă, amestecăm într-un vas amidonul cu zahărul vanilat și zahărul obișnuit, spargem oul peste ele, adăugăm puțin lapte și amestecăm. Când compoziția devine omogenă, fără cocoloașe, adăugăm restul de lapte și fierbem pe foc mediu până se îngroașă.

Transferăm baza cremei într-un vas separat și o amestecăm cu untul. Lăsăm crema să se răcească și, opțional, putem adăuga fructe în ea.

Tort în 30 de minute. Delicat, rapid, accesibil: simplu și delicios

Tăiem blatul în două foi, întindem toată crema pe prima foaie și o nivelăm. Punem a doua foaie peste stratul de cremă și presărăm tortul cu zahăr pudră.

Tort în 30 de minute. Delicat, rapid, accesibil: simplu și delicios

După preparare, lăsăm tortul la frigider pentru câteva ore. Opțional, putem îndrepta marginile și decora tortul după preferințe.

Tags: Desert cu vanilieRetete de tort

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară