angela.
24 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Așa tort încă n-ați mai făcut: Rețetă de tort Venus cu piersici

tort venus cu piersici

Acest tort cu piersici este o combinație perfectă de prospețime, texturi fine și arome deosebite. Blatul pufos, crema catifelată de mascarpone și frișcă, alături de jeleul delicat de fructe, transformă acest desert într-un răsfăț ideal pentru orice ocazie specială sau pentru momentele în care îți dorești ceva cu adevărat deosebit.

Piersicile aduc un plus de culoare și gust, iar prepararea, deși necesită câțiva pași, este simplă și plăcută. Este desertul care va impresiona toți invitații și va aduce zâmbete la masă! Puteti folosi si piersici congelate/din compot.

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 piersici
  • 4 ouă
  • 90 g zahăr
  • 120 g făină de grâu tip 000
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță praf de copt
  • 8 g zahăr vanilat

*Pentru cremă*

  • 250 ml frișcă cu 33% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 60 g zahăr pudră
  • 8 g zahăr vanilat

*Pentru jeleu*

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1.5 g agar-agar (aproximativ 1 linguriță fără vârf)
  • un praf de acid citric

*Opțional*

  • piersici pentru decor
  • 60 g arahide (opțional)

Mod de preparare

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă de 23×39 cm. Tăiați piersicile în felii de grosime medie. Așezați-le uniform pe tavă. Lăsați deoparte.

În loc de piersici, puteți folosi caise.

Într-un bol, combinați ouăle, zahărul vanilat și zahărul tos. Bateți bine cu mixerul până obțineți o compoziție pufoasă și densă.

Amestecați făina cu praful de copt. Adăugați făina în compoziție în două tranșe, încorporând-o cu grijă de jos în sus, folosind o spatulă.

După ce ați încorporat prima parte de făină, adăugați-o pe a doua și amestecați încet.

La final, turnați uleiul și amestecați din nou.

Turnați aluatul peste piersici.

Distribuiți uniform. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute.

-11

Transferați blatul copt pe un grătar împreună cu hârtia de copt și lăsați-l să se răcească.

Ingrediente pentru cremă.

Bateți bine frișca răcită până la formarea vârfurilor moi.

Pentru a bate frișca mai ușor, răciți în prealabil bolul și telurile mixerului în congelator.

Adăugați zahărul vanilat, zahărul pudră și în câteva tranșe încorporați mascarpone, mixând de fiecare dată la viteză mică.

Trebuie să obțineți o cremă fermă și stabilă.

-16

Răsturnați blatul pe o hârtie de copt, îndepărtați hârtia de dedesubt și tăiați-l în jumătate.

Așezați o jumătate pe un platou (în cazul meu, o planșetă) și ungeți-o cu cremă.

-18

Așezați deasupra cealaltă jumătate a blatului, cu piersicile în jos. Ungeți bine tot tortul cu cremă. Păstrați o parte din cremă pentru decor.

Decorați deasupra cu felii subțiri de piersici. Puneți tortul la frigider.

-21

Ingrediente pentru jeleu.

Între timp, pregătiți jeleul pentru tort. Este foarte simplu și iese delicios.

Turnați apa într-o cratiță, adăugați agar-agarul, amestecați și puneți pe foc.

În loc de apă, puteți folosi suc.

Adăugați zahărul, amestecând constant, și aduceți din nou la fierbere până se dizolvă zahărul.

Fierbeți siropul timp de 3-5 minute.

La final, adăugați acidul citric, amestecați și luați de pe foc.

Turnați imediat într-un alt vas și răciți până la 35-40°C.

Transferați crema rămasă într-un poș și realizați un bord pe marginea tortului.

Cu o pensulă, aplicați generos jeleul pe fructe. Acest lucru se poate face și cu o lingură.

-30

Presărați marginile tortului cu alune mărunțite.

Puneți tortul gata preparat la frigider pentru câteva ore.

Poftă bună! ☕

-33

-38

Tags: Retete cu mascarponeRetete de tort

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară