angela.
11 septembrie (joi), 2025
angela.

Rețetă de zacuscă de dovlecei: Deschid borcanul și-l termin dintr-o suflare! Cea mai bună conservă

zacusca de dovlecei

Această zacusca de dovlecei cu legume este o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, perfectă pentru a fi savurată în orice moment al iernii. Dovleceii, în combinație cu ardeiul dulce, roșiile, ceapa și morcovul, oferă o textură fină și o aromă bogată, completată de usturoiul intens și oțetul ușor acrișor. Este o conservă delicioasă și versatilă, pe care o poți întinde pe pâine sau servi alături de friptură, orez sau cartofi.

Ce face această rețetă cu adevărat uimitoare este faptul că folosește doar legume naturale, fără conservanți, și obține un rezultat cremos, echilibrat și foarte aromat. Gustul se dezvoltă frumos pe măsură ce stă, așa că este ideal să pregătești o cantitate mai mare – se va termina rapid!

Ingrediente:

  • Dovlecei 2 kg (greutate fără coajă)
  • Un vârf de sare
  • Piper dulce 500 g
  • Roșii 800 g
  • Ulei 100 ml
  • Ceapă 500 g
  • Morcovi 500 g
  • Pastă de roșii 3 linguri
  • Sare 1 lingură
  • Zahăr 2 linguri
  • Piper negru măcinat 0,5 linguriță
  • Usturoi 2 căpățâni
  • Oțet 9% 1 lingură

Mod de preparare:

Spăl dovleceii, îi curăț de coajă și îi tai în cuburi mici. Dovleceii sunt destul de umedi, așa că îi pun într-o sită, presar sare, amestec și îi las să se scurgă lichidul inutil. Fac acest lucru pentru ca preparatul să fie mai gros.

În vasul blenderului, tai bucăți de ardei și roșii și le mărunțesc.

În ulei, prăjesc ceapa tăiată mărunt până devine transparentă, adaug morcovul ras pe răzătoare, amestec și prăjesc până se înmoaie morcovul.

Adaug dovleceii fără lichid, amestec. Amestec continuu cu o spatulă și las să fiarbă la foc mare timp de aproximativ 15 minute până începe să fiarbă.

Adaug pasta de roșii, amestec timp de 3 minute. Adaug amestecul măcinat de roșii și ardei, las să fiarbă încă 6 minute. Reduc focul la mediu.

Adaug sare, zahăr, piper negru, usturoiul zdrobit sau ras și oțetul. Amestec și las să fiarbă încă 1-2 minute.

Pun compoziția în borcane sterilizate, le închid bine cu capace sterilizate. Le întorc cu capul în jos, le învelesc în prosoape și le las să se răcească complet. Poftă bună!

Tags: Conserve de legumeRețete cu dovleceiRețete de zacuscăRetete de zacusca

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară