angela.
5 mai (luni), 2025
angela.

Și m-am îndrăgostit de tine… – Totul despre uleiul de argan

ulei-de-argan

Refrenul unui șlagăr celebru prin anii 80 îmi sună în cap ori de câte ori folosesc uleiul de argan. Îl știți? Și m-am îndrăgostit de tine, de tine, de tine :-).

Am început să îl folosesc acum 2 luni și jumătate, după ce am rezistat eroic câteva luni valului de prezentări pozitive care au apărut aproape pe toate blogurile de frumusețe . Când părerea tuturor este aproape unanim pozitivă la mine se declanșează un mic sentiment de revoltă și de luptă contra curentului, vreau să mă opun și uleiului de argan i-am rezistat cu eroism câteva luni bune. Acum îmi pare rău, pentru că niciodată tenul meu nu s-a simțit mai bine decât acum, așă că pot spune că toate laudele primite erau meritate.

De ce este lăudat uleiul de argan?

Este denumit aurul Marocului nu doar datorită faptului că este un ulei destul de rar și cu un preț un pic mai mare decât al altor uleiuri, ci mai ales datorită compoziției sale bogate în acizi graşi esenţiali, polifenoli, vitamina E, caroteni, squalane.

Compoziția îl face să fie o armă redutabilă împotriva radicalilor liberi, are efect antirid și cicatrizant. Este un ulei polivalent, poate fi folosit pentru față, păr sau corp, poate fi folosit pur și simplu sau se poate combina cu alte uleiuri și unturi vegetale.

De ce îmi place uleiul de argan?

  • îmi place mirosul – este o combinație delicată între mirosul uleiului de măsline și cel de nucă
  • îmi place textura – deși este un ulei nu lasă o peliculă grasă, se absoarbe foarte bine
  • ține mult – sticluța de 50 de ml o am de 2 luni și jumătate și abia acum e aproape de epuizare, 2 picături sunt suficiente pentru o aplicare pe întreaga suprafață a feței

Cum l-am folosit?

Am transferat uleiul într-o sticluță închisă la culoare care avea și o pipetă, dacă nu aveți așa ceva prin casă investiți într-o pipetă pe care să o folosiți doar pentru uleiul cosmetic, vă va ajuta să îl dozați cum trebuie și să nu risipiți nimic.

În fiecare seară am aplicat după demachiere câte 2 picături, una pentru fiecare obraz, după care am făcut un masaj ușor cu mișcări circulare. L-am folosit și în zona ochilor, dar cu grijă, la contactul direct cu ochii poate da o senzație neplăcută.  Au fost dimineți în care am repetat ritualul, eu nu prea mă machez dimineață, dacă o faceți ar trebui să lăsați câteva minute între aplicarea uleiului și cea a machiajului, pentru a-i da timp să se absoarbă complet.

Efectul antirid nu pot spune că este vizibil la mine, am doar câteva riduri de expresie, stau bine la acest capitol, în schimb textura tenului e alta, este mai luminos, mult mai echilibrat, schimbarea este evidentă.

Pentru că laudele primite erau și pentru efectul asupra părului am zis să îl încerc și așa, am făcut o mască din 2 lingurițe de ulei de argan și un gălbenuș de ou, mască pe care am ținut-o aproximativ 2 ore. Rezultatul a fost bun, dar nu am mai repetat experiența pentru că mi se pare un ulei mult prea bun pentru ten pentru a fi irosit pe păr, mai ales un păr ca al meu, pentru care știu că niciun ingredient nu va face minunea de a-l transforma într-o coamă deasă, lungă și sănătoasă, sănătos pot să îl mențin, dar lung și des nu va fi niciodată 🙂 .

Așa că dacă mă auziți fredonând refrenul ală cu ”și m-am îndrăgostit de tine” acum veți ști de la ce mi se trage :-). Pentru cei care nu îl știu, găsiți mai jos și cântecul cu pricina.

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

katlama-turceasca-cu-mac-rapida
Sfaturi Practice

Katlama – Prăjitură turcească cu mac gata în doar 20 minute

prajitura-nanaimo-deliciu-rapid-si-usor
Sfaturi Practice

Prăjitură Nanaimo – Un Deliciu de Cofetărie. Salvează rețeta

prajitura-ciocolata-mascarpone-rapida
Sfaturi Practice

Prăjitură cu ciocolată și mascarpone

prajitura-doua-blaturi-si-crema-ness
Sfaturi Practice

Prăjitură cu două blaturi fine și cremă de ness

prajitura-primii-fulgi-de-nea-casa
Sfaturi Practice

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – cremoasă și delicioasă – fără coacere

negresa-pufoasa-cu-glazura-ciocolata
Sfaturi Practice

Negresă delicioasă și pufoasă, cu glazură de ciocolată

Ciulama de ciuperci
De post

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

crema-banane-simpla-si-delicioasa
Sfaturi Practice

Cremă cu banane – Uite ce ușor se prepară și ce bună este

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară