Din categoria “cum sa fac o reteta” iti sugeram o reteta delicioasa, usor digerabila care se potriveste de minune cu mamaliga si un bun pahar de vin.
- Timp de gătire: 40 min.
- Complexitate: medie
Ingrediente:
- pulpe, aripi sau piept de pui,
- rosii proaspete sau in cutie ( rosii cuburi),
- 3 fire de ceapa verde,
- 4 catei de usturoi,
- ulei de masline,
- 100 ml vin alb,
- busuioc,
- sare,
- piper.
Cum sa fac ostropel cu carne de pui:
Pulpele se spala bine si se sterg cu hartie absorbanta, sareaza-le, pipereaza-le si punele la prajit, in putin ulei de masline, sub capac pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit adauga vin alb si lasa-l sa se evapore.
Scoate pulpele din cratita si adauga ceapa verde taiata rondele fine si las-o sa se caleasca putin pana cand se inmoaie, adauga apoi rosiile taiate cubulete mici, busuioc si sare dupa gust.
Lasa sosul de rosii sa fiarba la foc mic pana scade. Daca-l doresti putin mai gros, poti pune putina faina dizolvata in apa. Cat sosul fierbe, piseaza cativa catei de usturoi. Cand sosul e aproape gata adauga pulpele si usturoiul si mai lasa cateva minute pe foc. Pofta buna!
BONUS Desert: Cum sa fac un cosulet cu fructe si vanilie
Echipa noastra te rasfata astazi cu un delicios cosulet de fructe cu vanilie, racoritor si hranitor. Vara acesta lasa-te purtata pe plaiuri exotice de savoarea fructelor imbratisate de parfumul delicat de vanilie.
- Dificultate: redusa
- Timp de pregatire: 40 min.
Ingrediente:
- vaniglie;
- curmale proaspete;
- 2 kiwi;
- 1/2 mango;
- 2 felii de pepene: galben si alb;
- 1 nuca de cocos;
- rom;
- suc de lamaie.
Cum se face un cosulet cu fructe si vanilie:
Taie in jumatate nuca de cocos si lasa sa se scurga „laptele”. Cu un cutit bine ascutit taie cateva „panglici” de cocos, foarte, foarte subtiri.
Taie felii cele 2 kiwi iar mango in cubulete, pune-le intr-un catronel, adauga cateva bucati de curmale, aromeaza cu un strop de rom si cu un pic de suc de lamaie si parfumeaza cu ceva seminte de vaniglie. Amesteca totul delicat si pune la frigider pentru circa 15 minute.
Umple coaja de cocos cu mixul de fructe de la frigider, decoreaza cu feliile de pepene galben si alb, cu „panglicile” de cocos si cu un varf de cutit de nuca de cocos rasa. Pofta buna!