angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

iaurt-de-casa

Esti satula sa tot inghiti iaurturile cu diverse grupe de E-uri din comert; de la cele de capsuni colorate cu extract de pureci rosii la cele cu adaos de faina sau de gelatina??? In acest mic ghid virtual Echipa noastra iti da cateva sfaturi despre cum se face iaurtul de casa.

  • Dificultate: redusa.
  • Timp de preparare: 10 min.

Ingrediente:

  • 2 l de lapte proaspat de vaca ( bio);
  • 1 maia formata din 100 g de iaurt bio;
  • 4 lingurite de smantana bio ( care va face ca iaurtul sa devina mai dens si mai cremos).

Este bina ca laptele si iaurtul bio sa aiba acelasi continut de grasime.

Cum sa fac iaurt de casa:

Iaurtul de casa se poate obtine atat din lapte fiert cat si din lapte nefiert. In cazul in care pregatesti iaurtul cu lapte nefiert, neprocesat chimic acesta isi patreaza proprietatile nutritive iar digestia va fi mai rapida, deci va fi un efort mai mic pentru stomac; singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile.

Incalzeste laptele cateva minute sau cateva secunde, in functie de temperatura folosita, amesteca-l cu maiaua formata din iaurt si smantana, acopera bine vasul si pastreaza la cald pana se coaguleaza ( 6-7 ore); prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa asemanatoare smantanii.

Daca doresti sa prepari iaurtul de casa din laptele fiert; fierbe laptele iar cand este caldut ( nu fierbinte!) procedeaza exact ca mai sus. Se poate pastra la frigider aproximativ 10 zile.

Daca-ti plac iaurturile cu fructe, prepara un pireu din fructe proaspete si adauga-l pe langa iaurtul facut in casa, aromeaza-l cu dulceata facuta de tine ori indulceste-l cu miere.

Pofta buna!

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale
Bucătărie

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară