angela.
4 mai (duminică), 2025
angela.

Rețetă de cârnați delicioși de casă: foarte ușor de preparat

Carnati de casa la gratar

Reteta aceasta de carnati de casa este una dintre cele mai simple si este foarte gustoasa, chiar daca nu se foloseste metoda clasica de gatire – prin afumare.

Acest tip de carnati poate fi preparat oricand aveti pofta de un mezel gustos si sanatos, preparat cu ingrediente pe care le aveti la indemana, fara conservanti sau stabilizatori.

Ingrediente pentru cârnați de casă:

  • carne de vită – 500 g
  • intestin de porc – 1,5 m
  • carne de porc – 1.5 kg
  • apă – 250 ml
  • piept de porc – 500 g
  • ienibahar pudra – ½ linguriță
  • sare – după gust
  • usturoi uscat – 1 linguriță
  • piper negru măcinat – 1 linguriță

Mod de preparare:

Este necesar să tăiați carnea de porc, pieptul de porc și carnea de vită în bucăți mici. Treceți aceste componente printr-o mașină de tocat carne.

Turnați piper măcinat, usturoiul uscat și ienibaharul în carnea tocată, amestecați. Se adauga sare in compozitia de carne, se amestecă și se toarnă apă rece.

Amestecati carnea tocată astfel încât să capete o consistență lipicioasă. Acoperiți compozitia rezultată cu o farfurie și puneti-o la frigider timp de 12 ore.

Spălați intestinul de porc în apă caldă, puneți-l pe duza pentru cârnați. Această duză trebuie fixată pe mașina de tocat carne.

Transferați carnea tocată într-o mașină de tocat carne si umpleți în acest fel intestinul de porc. Marginile intestinului trebuie bine legate cu ata. Nu uitați să străpungeți cârnații cu un bat de frigăruie pentru a nu se forma exces de aer în el. Punem carnatii pe un gratar uns cu ulei.

Trebuie să coaceți cârnații la cuptor la 120 de grade pentru aproximativ 60 de minute. După timpul specificat, puneți o tava cu apă sub grătar și continuați să coaceți cârnații câteva ore.

După gătire, transferați cârnații într-un recipient cu apă rece timp de 5 minute. Ștergem excesul de umiditate din cârnați, îl atârnăm pe o ață și îl lăsăm în această poziție timp de 24 de ore.

Drept urmare, vom obtine cârnați consistenti, aromati, făcut din ingrediente simple. Dacă doriți, puteți adăuga condimentele preferate pentru carne. Pofta buna!

Alte informații utile:

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor
Rețete

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!
Rețete

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!

cornuri cu dulceata
Rețete

Cornuri cu aluat de brânză și gem de prune – Fără dospire!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

cel mai fraged kaizer de casa
Rețete

Burtă de porc la cuptor cu usturoi și ierburi de casă: Delicatesă suculentă preparată ca la bunica

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tortilla cu omleta rosii si mozarella
Rețete

Tortilla crocantă umplută cu mozzarella, roșii și ceapă verde

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

floricele de aluat cu crema de vanilie
Rețete

Floricele de aluat pufos cu o cremă delicată de vanilie: arată deosebit și sunt foarte gustoase

reteta de socata cu lamaie
Rețete

Socată delicioasă cu lămâie și zahăr caramelizat – Poate fi savurată și a doua zi

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară