angela.
4 mai (duminică), 2025
angela.

Șprot marinat în sos de roșii – foarte fraged și delicios!

Șprot marinat in sos de rosii

În zilele noastre este destul de dificil să găsești conserve de pește de înaltă calitate, deoarece mulți producători se zgârcesc cu ingredientele și folosesc în exces conservanții în produsele lor. O varianta mai usoara ar fi sa pregatesti in bucataria proprie sprot autentic in rosii, urmand aceasta reteta care este si destul de cunoscuta.

De cand am aceasta reteta eu nu mai cumpar conserve de peste din magazin – nici nu se poate compara gustul. Pestele pregatit acasa este mult mai gustos, mai aromat si isi pastreaza bine toate proprietatile.

Ingrediente necesare pentru reteta:

  • 1 kg șprot
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 150 ml apă
  • Suc de la 1 lămâie
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 10 boabe de ienibahar
  • 4 cuișoare
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

Curățați șprotul de pe cap, coadă și măruntaie – spalati-l bine dupa ce il curatati. Puneți bucățile de șprot pregătite pe o tavă și asezonati cu sare. Lăsați timp de 30 de minute.

Încinge ulei de floarea soarelui într-o tigaie adâncă și prăjește ceapa tocată grosier până se rumenește. Adăugați în tigaie foaia de dafin, ienibaharul și cuișoarele. Tăiați morcovii în felii și adăugați-i în tigaie.

Puneți bucățile de șprot pregătite într-un strat dens deasupra legumelor din tigaie. Într-un recipient separat, amestecați sucul de lămâie, apa și pasta de roșii. Se amestecă bine pentru a forma un sos. Se toarnă sosul pregătit peste șprot. Puneți tigaia pe aragaz și gătiți la foc mediu timp de 2 ore. Veți obtine un peste suculent, fraged, gustos si extrem de bun.

Serviți șprotul cu roșii în combinație cu piure cremos de cartofi sau orez alb. De asemenea, poate fi servit si cu mamaliga calda, daca doriti – in plus, puteti adauga si putin usturoi pentru un plus de aroma si gust.

Pofta buna!

Alte informații utile:

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor
Rețete

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!
Rețete

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!

cele mai bune clatite cu sunca la cuptor
Rețete

Clătite gratinate cu ou, șuncă și brânză: cu un sos perfect de cașcaval și smântână

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

painici pufoase cu mac
Rețete

Chifle de casă: încearcă această rețetă și uită de cele cumpărate

cel mai cremos desert cu portocale
Rețete

Desert franțuzesc de gelatină cu lapte condensat și portocale – fără coacere!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

cornuri cu dulceata
Rețete

Cornuri cu aluat de brânză și gem de prune – Fără dospire!

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară