angela.
3 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Clătite moi și pufoase, pe bază de chefir și brânză de vaci: pur și simplu delicioase

Clatite pufoase cu branza de vaci

Vă arăt cum prepar clătitele moi și subțiri cu brânză pentru micul dejun sau pur și simplu la ceai: o rețetă bazată pe chefir pe care fiecare gospodină ar trebui să o aibă.

Conform acestei rețete, brânza nu este umplutură, ci este adăugată direct în aluat. Pe lângă baza de brânză, se folosește chefir și apă fierbinte. Rețeta este foarte simplă, aluatul se prepară foarte rapid, devine omogen, fără cocoloașe de brânză. Clătitele se prăjesc ușor, nu se lipesc, se întorc rapid, ies dantelate, moi, cu un aromă ușoară de brânză. Clătitele cu brânză sunt micul dejun perfect dar sunt minunate si ca desert. Pot fu umplute cu diverse gemuri, nutella sau alte umpluturi dulci/sarate.

Ingrediente:

  • Brânză – 300 gr
  • Ouă – 2 buc
  • Sare – 0,5 linguriță
  • Zahăr – 1 lingură
  • Chefir – 300 ml
  • Făină – 250 gr
  • Apă fierbinte – 300-350 ml
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Zahăr vanilat – 1 linguriță
  • Ulei – 4-5 linguri

Preparare:

Într-un recipient adânc, puneți brânza, spargeți două ouă, adăugați sare și zahăr.

Bateți ouăle cu brânza până devin omogene. Turnați chefirul la temperatura camerei.

Adăugați făina, cernută printr-o sită, adăugați praful de copt și zahărul vanilat pentru aromă.

Amestecați bine toate ingredientele, apoi turnați apa fierbinte în aluat.

La final, adăugați uleiul, treceți prin masă cu un blender, eliminând complet cocoloașele. Aluatul trebuie să fie lichid, ca pentru clătite.

Ungeți ușor suprafața tigăii cu ulei, încălziți-o. Turnați o cantitate mică de amestec în mijloc cu un polonic, distribuiți-l uniform.

Prăjiți clătitele pe foc mic-mediu, timp de jumătate de minut pe fiecare parte. Prăjiți toate clătitele pe rând, stivuindu-le pe o farfurie.

Rulați fiecare clătită în tub, sau serviți în altă formă.

Vă doresc o pregătire plăcută și poftă bună!

Alte informații utile:

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor
Rețete

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!
Rețete

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

floricele de aluat cu crema de vanilie
Rețete

Floricele de aluat pufos cu o cremă delicată de vanilie: arată deosebit și sunt foarte gustoase

reteta de socata cu lamaie
Rețete

Socată delicioasă cu lămâie și zahăr caramelizat – Poate fi savurată și a doua zi

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

cele mai bune clatite cu sunca la cuptor
Rețete

Clătite gratinate cu ou, șuncă și brânză: cu un sos perfect de cașcaval și smântână

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară