angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Cornulețe fragede cu untură, smântână și vișine: foarte bune!

Cornulete fragede cu untura

Există multe rețete pentru cornulete, dar vă sugerez să pregătiți aceasta reteta de cornulete pufoase din copilărie. Sunt delicate, fragede și acoperite cu zahăr pudră – o adevărată încântare.

Aceste cornulete cu untură sunt o opțiune economică, dar la fel de reușită.

Secretul principal al acestor cornulete constă în utilizarea unturii de porc (trebuie sa fie moale) si nu a uleiului sau a margarinei. Acest ingredient face cornuletele atât de fragede. Se prepară foarte ușor și sunt incredibil de delicioase.

Puteți alege umplutura în funcție de preferința dvs., dar aceasta nu trebuie să fie lichidă sau să se scurgă în timpul coacerii.

Cu siguranță, bucurați-vă persoanele dragi cu aceste cornulete fragede cu smântână.

Ingrediente:

  • Făină de grâu – 350-400 g
  • Untură de porc – 200 g
  • Smântână (acra) – 180 ml

Umplutură:

  • visine – 300 g
  • Zahăr pudră – 200 g

Mod de preparare:

Să începem cu prepararea aluatului.

Într-un bol, puneți 200 g de untură de porc la temperatura camerei și adăugați 180 ml de smântână. Amestecați totul până obțineți o compoziție omogenă. Untura trebuie să fie curata, iar smântâna poate fi de orice conținut de grăsime sau puteți înlocui cu kefir.

Adăugați aproximativ 350-400 g de făină în această amestec în 2-3 porții. Amestecați aluatul mai întâi cu o lingură și apoi cu mâinile. Aluatul trebuie să fie moale și maleabil.

Aluatul trebuie să fie moale și maleabil.

Înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l în frigider cel puțin 2 ore, preferabil peste noapte.

După ce aluatul s-a răcit, împărțiți-l în 3 părți aproximativ egale. Rulați fiecare porțiune de aluat într-o foaie subțire, pudrând ușor cu făină. Foaia rulata trebuie să aibă aproximativ 2-3 mm grosime.

Tăiați cercul rezultat în segmente aproximativ egale; eu l-am tăiat în 12 bucăți.

Așezați câteva cireșe conservate pe fiecare triunghi de aluat, începând de la margine. Rulați cu grijă fiecare triunghi în forma unui cornulet. Rulați toate cornuletele în acest fel.

Eu folosesc visine pentru cornulete, care s-au scurs bine de zeamă.

Puteți înlocui visinele conservate cu cele congelate, dar trebuie să le dezghetati mai întâi și să le lăsați să se scurgă. Este o idee bună să presărați puțin zahăr peste visinele congelate.

De asemenea, puteți folosi alte umpluturi gem dens, magiun sau nuci.

Transferați cornuletele pregătite pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Puneți-le într-un cuptor preîncălzit la 180°C și coaceți-le aproximativ 30 de minute.

Încă fierbinți, transferați câteva cornulete într-un castron și presărați-le cu zahăr.

Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară