angela.
18 mai (duminică), 2025
angela.

Ruladă aperitiv cu carne de pui și bacon: minunată pentru musafiri și nu numai

Rulada aperitiv cu pui

Există nenumărate moduri și rețete de a prepara astfel de rulade, fie din pui întreg, carne tocata de pui sau file de pui. Unul dintre avantajele acestui fel de mâncare este că poate fi pregătit din timp sau cu doar o oră înainte de sosirea oaspeților, tot ce rămâne de făcut este să coaceți rulada în cuptor. Pentru umplutură, puteți folosi orice ingrediente vă plac.

Ingrediente:

  • Ouă – 4 buc
  • Smântână – 200 g
  • Cascaval – 400 g
  • Usturoi uscat – 1 linguriță
  • Oregano – 1 linguriță

Umplutură:

  • Piept de pui – 600 g
  • Bacon – 200 g
  • Ceapă – 200 g
  • Morcov – 300 g
  • Sare – 1/2 linguriță
  • Khmeli-suneli – 1 linguriță
  • Usturoi uscat – 1/2 linguriță

Mod de preparare:

Tăiați subțire pieptul de pui. Amestecați sarea, piperul negru, usturoiul uscat și khmeli-suneli. Presărați fiecare bucată de file pe ambele părți.

Tăiați mărunt ceapa, dați pe răzătoare morcovul. Tăiați baconul în bucăți mici și prăjiți.

Apoi adăugați ceapa, morcovul și caliti până se înmoaie. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcorească puțin.

Într-un castron, amestecați ouăle, smântâna, oregano și usturoiul uscat. Amestecați cu un tel, nu e nevoie să adăugați sare. Adăugați cascavalul ras și amestecați bine din nou.

Turnați amestecul de ouă și brânză pe o tavă de copt (33×40 cm), acoperită cu hârtie de copt, și distribuiți uniform pe întreaga suprafață.

Coaceți în cuptorul bine încălzit la 180°C timp de 20 de minute.

Scoateți blatul de cascaval gata de pe tavă, acoperiți cu folie și întoarceți rapid. Întindeți pieptul de pui peste blat.

Apoi distribuiți uniform umplutura de legume, lăsând o margine de 4-5 cm. Apăsați ușor fileul de pui și rulați strâns rulada.

Înfășurați-l în aceeași folie, transferați pe tavă și coaceți la 180°C timp de 50 de minute.

Apoi scoateți folia, măriți temperatura la 200°C și coaceți ruloul încă 10-15 minute.

Cum vi se pare această rețetă? Aștept cu nerăbdare răspunsurile dvs. în comentarii.

Poftă bună, mâncare delicioasă și dispoziție bună tuturor!

Tags: Retete aperitiv

Alte informații utile:

socata pentru iarna
Rețete

Socată păstrată la borcan pentru iarnă – rezistă excelent

sirop de soc reteta bunicii
Rețete

Sirop de soc ca la bunica – o rețetă simplă dar foarte bună

socata de casa la sticla
Rețete

Sirop de soc – limonadă delicioasă și sănătoasă făcută acasă

sirop de soc pentru bauturi
Rețete

Sirop din flori de soc sau tei perfect pentru băuturi

socata de casa fara drojdie
Rețete

Socată de casă fără drojdie – rețetă pentru 10 litri – băutura ideală

socata din 14 flori de soc
Rețete

Cea mai bună și delicioasă rețetă de socată – am făcut-o din 14 flori

socata ca pe vremuri
Rețete

Rețetă de socată ca pe vremuri – uite cum o fac eu mereu și iese extraordinară

sirop de soc fara sterilizare
Rețete

Sirop de soc – conservat pentru iarnă dar fără sterilizare

sirop de soc pentru ceai
Rețete

Sirop natural din soc făcut acasă – perfect și pentru ceai

sirop de soc cu citrice
Rețete

Sirop din flori de soc cu lămâie și portocală – aromat, dulce și foarte bun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară