angela.
27 noiembrie (joi), 2025
angela.

Cârnați de casă din porc și pui, suculenți și aromați

Carnati de pui si porc

Vreau să vă propun o rețetă extrem de gustoasă – cârnat de casă din carne tocată grosier de porc. Spre deosebire de alte tipuri de cârnați preparați în casă, acesta are un gust mai cărnos și conține bucățele reale de carne.

Este un preparat ideal pentru masa festivă, iar iubitorii de carne vor fi încântați. După ce-l veți gusta o dată, nu veți mai dori să cumpărați cârnați din magazin!

Ingrediente

Pentru prepararea cârnatului de casă aveți nevoie de:

  • 0,5 kg pulpă de porc
  • 1 kg carne de pui
  • 5 6 căței de usturoi
  • 1 ceapă (opțional)
  • 0,5 linguriță muștar
  • Sare – după gust
  • Piper negru măcinat – după gust
  • 150 g slănină proaspătă (fără șorici)
  • Ulei vegetal sau untură pentru uns cârnatul
  • Intestine de porc – aproximativ 1 metru

Timp de preparare: 1 oră

Număr de porții: 4

Mod de preparare

1.Spălați carnea și slănina sub jet de apă și uscați-le bine. Tăiați slănina în cubulețe mici, iar carnea în bucăți puțin mai mari.

2.Adăugați sare, piper, muștar și usturoiul zdrobit. Opțional, puteți adăuga și ceapă tocată sau dată prin mașina de tocat.

3. Amestecați totul foarte bine.

4. Montați pe mașina de tocat o pâlnie specială pentru cârnați (fără sită și cuțit). Îmbrăcați intestinul pe tub (legați capătul), apoi umpleți-l lejer cu amestecul de carne. Formați un cerc și legați cu ață. Înțepați cârnatul în câteva locuri cu un ac.

5. Fierbeți apă cu sare într-o cratiță, puneți cârnatul în ea și gătiți la foc mic timp de 15 minute (din momentul în care începe să fiarbă).

6. Puneți hârtie de copt într-o tavă, așezați cârnatul și ungeți-l ușor cu ulei vegetal sau untură.

7. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10–15 minute, până capătă o culoare aurie frumoasă.

8. Cârnatul de casă, cu gust autentic de carne, este gata!

9. Lăsați-l să se răcească și apoi îl puteți servi.

Poftă bună!

🧄 Nu exagerați cu cantitatea de usturoi – adăugați-l treptat și gustați pentru a obține echilibrul perfect de aromă.

🔪 Tăiați carnea și slănina în bucăți de dimensiuni diferite pentru a obține o textură rustică și cărnoasă, caracteristică cârnaților de casă.

🌿 Adăugați ierburi proaspete sau condimente după preferințe, cum ar fi cimbru sau rozmarin, pentru un plus de aromă.

Tags: Retete de afumaturiRețete de cârnați

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cârnați de casă în folie — gustul autentic, simplu și delicios
Rețete

Cârnați de casă în folie — gustul autentic, simplu și delicios

Carnati cruzi uscati
Rețete

Cârnați cruzi-uscați, din carne de porc: eu așa îi condimentez și ne plac foarte mult

Slanina cu usturoi
Rețete

Slănină afumată, cu usturoi – Rețetă primită de la vecinul meu măcelar

Sunca de casa
Rețete

Șuncă de casă – am pus puțin ghimbir pentru aromă, usturoi și piper

Ceafă crud-uscată – gust autentic, preparată cu răbdare!
Rețete

Ceafă crud-uscată – gust autentic, preparată cu răbdare!

Slanina cu usturoi de casa
Rețete

Slănină fragedă în saramură, cu usturoi: fără afumare. Se topește în gură când o mănânci

Carnati de pui si vita
Rețete

Cârnați de casă pentru grătar, aroma delicioasă: cu pui și vită

Cum se afumă cârnații tradițional – secretul fumului rece
Rețete

Cum se afumă cârnații tradițional – secretul fumului rece

Piftie de porc si pui
Rețete

Piftie din carne de porc și pui, preparat clasic dar preferat de musafiri

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară