angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Melcișori sărați cu brânză și cârnați, din aluat foietaj: Gustare rapidă care dispare prima de pe masă

aperitiv de foietaj cu carnati

Iubiți gustările sărate rapide din aluat foietaj? Acești melci cu brânză și cârnați vă vor cuceri de la prima mușcătură. Combinația de cremă de brânză cu ierburi, cașcaval și cârnat picant, învelită într-un aluat crocant, este perfectă ca gustare rapidă pentru musafiri, petreceri sau pur și simplu alături de un pahar de vin.

Sunt simpli, spectaculoși și gata în doar câteva minute!

Bază:

  • 1 pachet de aluat foietaj proaspăt (275 g)

Umplutură:

  • 75 g cremă de brânză cu ierburi sau brânză tartinabilă
  • 100 g cașcaval ras
  • 2 cârnați Cabanossi (300 g)

Pentru finisare:

  • 1 ou (pentru uns)

Mod de preparare:

Desfășurați aluatul foietaj și întindeți-l pe suprafața de lucru.

Ungeți întreaga suprafață a aluatului cu crema de brânză sau brânza tartinabilă și presărați uniform cașcavalul ras.

Apoi, pe una dintre laturile lungi ale aluatului, așezați cârnații și ungeți cealaltă margine cu ou bătut pentru ca rulada să nu se desfacă în timpul coacerii.

Melcișori sărați cu brânză și cârnați, din aluat foietaj: Gustare rapidă care dispare prima de pe masă

Rulați strâns aluatul spre marginea unsă cu ou și tăiați rulada rezultată în felii (melci).

Melcișori sărați cu brânză și cârnați, din aluat foietaj: Gustare rapidă care dispare prima de pe masă

Apoi transferați melcii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând mici spații între ei.

Melcișori sărați cu brânză și cârnați, din aluat foietaj: Gustare rapidă care dispare prima de pe masă

Ungeți partea superioară a fiecărui melc cu oul rămas pentru o culoare frumoasă la coacere.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C și coaceți aproximativ 25 de minute, până devin aurii și crocanți.

Melcișori sărați cu brânză și cârnați, din aluat foietaj: Gustare rapidă care dispare prima de pe masă

După coacere, lăsați-i să se răcească puțin și serviți-i calzi sau călduți.

Sfaturi:

În loc de cabanosi, puteți folosi cârnati picanti sau bacon.

În crema de brânză puteți adăuga verdețuri tocate (ceapă verde, pătrunjel).

Deasupra puteți presăra puțin susan sau parmezan ras înainte de coacere.

Melcișori sărați cu brânză și cârnați, din aluat foietaj: Gustare rapidă care dispare prima de pe masă

Vă dorim poftă bună!

Tags: Retete cu aluat foietaj

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară