angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Cea mai gustoasă rețetă de cartofi la cuptor cu ouă și brânză

Cartofi cu ou la cuptor

Cartofii, un ingredient aparent simplu, se pot transforma într-o experiență culinară memorabilă. Vă prezentăm o rețetă de cartofi gratinați cu ouă și brânză care, prin simplitate și gust, vă va cuceri cu siguranță.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi (tăiați felii)
  • Sare, după gust
  • Paprika, paprika dulce, usturoi pudră
  • Ulei vegetal
  • 4 ouă
  • 200 g smântână
  • Ceapă verde (tocată)
  • 250 g roșii cherry (tăiate)
  • 100 g brânză (răzuită)
  • 1 lingură smântână
  • 1 lingură maioneză
  • Mărar (tocat)
  • 2 căței de usturoi (zdrobiți)
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Tăiați cartofii în felii și puneți-i într-o tavă de copt.

Adăugați sare, paprika, paprika dulce și usturoi pudră, după gust. Stropiți cartofii cu ulei vegetal și amestecați bine.

Coaceți la 200°C timp de 20 de minute, sau până când cartofii devin moi.

Prepararea amestecului de smântână și ouă:

Bateți ouăle cu 200 g de smântână și un praf de sare.

Adăugați ceapa verde tocată și roșiile cherry tăiate. Amestecați bine.

Gratinarea cu brânză:

Scoateți cartofii din cuptor și turnați peste ei amestecul de ouă și smântână.

Presărați brânza răzuită deasupra.

Puneți din nou tava în cuptor și coaceți la 180°C timp de 20 de minute, până când brânza devine aurie și se topește frumos.

Prepararea sosului de smântână și usturoi:

Într-un bol, amestecați o lingură de smântână și una de maioneză.

Adăugați mărarul tocat, usturoiul zdrobit, sare și piper. Amestecați bine.

Serviți cartofii gratinați cu sosul de smântână și usturoi pentru un gust intens și delicios.

Sfaturi:

Pentru o textură mai cremoasă, puteți fierbe cartofii înainte de coacere.

Adăugați nucșoară pentru un gust mai profund în amestecul de smântână și ouă.

Puteți experimenta cu diferite tipuri de brânză, cum ar fi gouda sau emmentaler, pentru o aromă distinctă.

Această rețetă este perfectă pentru cinele de familie sau pentru a impresiona prietenii. Vă dorim poftă bună!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară