Asigurați-vă că încercați să coaceți aceste chifle cu semințe de mac. Este incredibil de delicios! Aceasta va fi cu siguranță rețeta ta preferată! Aluatul pentru aceste chifle (sau placinte daca vreti sa le spuneti asa) este perfect.
Aluatul poate fi folosit ca baza pentru diferite tipuri placinte, gogosi sau chiar turte pufoase. Daca nu va place compozitia de mac, puteti folosi o compozitie de branza, mere rase sau diverse gemuri sau umpluturi sarate. Reteta este simpla, rapida, economa si rezultatul extrem de delicios.
Ingrediente:
- făină 650 gr.
- zahăr 80 gr.
- drojdie uscata 7 gr. (drojdie proaspătă – 21 gr.)
- lapte cald 300 ml.
- 2 oua
- sare 5 gr.
- unt (moale) 100 gr.
- mac 500 gr. (250 gr. pentru fiecare parte de aluat)
Preparare:
Am amestecat mai întâi ingredientele uscate, făina cu zahărul și drojdia.
Turnam laptele caldut si ouale, amestecam aluatul cu un mixer pentru aluat pana se omogenizeaza, puteti sa amestecati si cu mainile.
După ce am amestecat bine ingredientele, adaug sare și unt moale călduț. Se amestecă cel puțin 10 minute. Apoi acopăr aluatul cu un prosop și îl las la loc cald timp de 1,5 ore.
Aluatul a crescut, se presară făină, se mai întinde puțin și se împarte în 2 părți.
Întindeți fiecare dintre părți pe o suprafață plană într-o foaie dreptunghiulara subțire. Am întins macul pe aluat și răsucesc rulada.
Tai rulada in chifle si le asez la distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt. Acopăr cu un prosop și las din nou la loc cald timp de 1 ora.
Cand chiflele au crescut, le ung cu un ou batut si le coc in cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana cand sunt rumene si frumoase.
Au iesit chifle foarte moi si gustoase, perfecte pentru ceai sau micul dejun. Pofta buna!