Vreau sa va ofer o reteta de rulouri sub forma de cornuri cu sunca si cascaval, aluatul l-am pregatit dupa reteta mea preferata.
Aluatul a iesit foarte pufos, satios, moale si deosebit de bun. Puteti folosi reteta aceasta de aluat pentru orice preparat – o sa vedeti cat de pufos iese. Eu am umplut cornurile (pentru aceasta reteta) cu sunca si cascaval dar voi le puteti umple cu orice vreti – chiar si cu gem sau ciocolata.
Din cantitatile de mai jos mi-au iesit 24 de cornuri de dimensiune medie, Le puteti face mai mari sau mai mici, cum doriti.
Ingrediente pentru aluat:
- Ou – 1 buc
- Drojdie proaspata- 12 grame (uscată 4 grame)
- Iaurt natural – 1 lingura (sau smantana)
- Apa – 100 ml
- Sare – 1/4 linguriță
- zahăr – 1 linguriță
- Ulei – 40 ml
- Făină – 270-280 grame (+/-)
Apa cu miere:
- dizolvați 1 lingură miere în 50 ml apă
Umplere:
- sunca si cascaval (dupa gust)
- susan pentru rulare
Preparare:
Adăugați iaurt în apă caldă, amestecați, adăugați drojdie, zahăr, sare, ou, ulei, făină cernută.
Se frământă un aluat moale, ușor lipicios. Se unge vasul cu ulei, se rotunjeste aluatul, se pune in bol, se acopera cu o folie, se pune la loc caldut pana creste in volum de 2-3 ori.
Apoi, împărțiți aluatul în două părți egale, rotunjiți-l, acoperiți-l cu o folie și lăsați-l să se odihnească 10 minute.
Pudrați masa de lucru și aluatul cu făină. Din fiecare parte, întindeți într-un cerc de 34 cm, împărțiți în 12 segmente. Pune pe fiecare câte o bucată de cascaval și sunca.
Rulați într-o forma de cornuleț, prindeți vârful astfel încât cornul să nu se deschidă în timpul coacerii (vezi foto).
Scufundați fiecare corn în apă cu miere si se ruleaza in seminte de susan. Pune cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu o folie, se lasa sa creasca 20 de minute. Daca nu vreti sa dati prin miere, ungeti cu ou si mai apoi dati prin susan.
Coacem la 180°C timp de 20-25 de minute pana se rumenesc usor. Pofta buna!