angela.
19 octombrie (duminică), 2025
angela.

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata de conuri cu muguri de pin

Dacă vrei să adaugi un plus de savoare și textură gemului clasic din conuri, încearcă această variantă cu nuci de pin – o combinație surprinzătoare, aromată și cu un profil nutritiv impresionant. Gemul rezultat este dens, ușor crocant, cu note fine de rășină și o dulceață echilibrată, ideal pentru serile răcoroase sau pentru a fi savurat ca un desert terapeutic.

Conurile de pin sunt bogate în uleiuri esențiale și vitamine, iar adăugarea nucilor de pin intensifică valoarea nutritivă și gustul preparatului. Rețeta este simplă și rapidă, iar cu puțină grijă și mănuși la îndemână, vei evita neplăcerile cauzate de rășina lipicioasă.

Veți avea nevoie de:

  • 2 kg de conuri de brad
  • 350 g de muguri de pin
  • 2 kg de zahăr
  • 2 l de apă

Mod de preparare:

Spală conurile. Dizolvă zahărul în apă și adu la fierbere. Adaugă conurile și fierbe timp de 30 de minute. Adaugă nucile de pin, reduce focul și lasă la fiert încă 15 minute. Distribuie gemul în borcane și închide-le ermetic.

Un gem consistent și elegant, cu un gust inedit care îmbină aromele de pădure cu finețea nucilor de pin. Ideal de servit pe pâine prăjită, în iaurt sau chiar ca topping pentru deserturi. Se păstrează excelent în borcane sterilizate, gata să fie savurat în orice anotimp.

Sfaturi:

Folosește mănuși când manipulezi conurile de pin, mai ales cele proaspăt culese. Acestea lasă o rășină lipicioasă greu de îndepărtat de pe piele, iar lucrul cu ele fără protecție poate deveni neplăcut. Mănușile din latex sau nitril sunt ideale.

Alege conuri de dimensiuni medii, verzi și moi, recoltate din zone curate, departe de drumuri și poluare. Conurile trebuie să fie suficient de fragede încât să poată fi străpunse ușor cu o unghie.

Nucile de pin se adaugă spre finalul fierberii, pentru a-și păstra textura ușor crocantă și gustul distinct. Dacă le adaugi prea devreme, se vor înmuia și pot pierde din aromă.

Folosește o cratiță pe care nu o folosești frecvent, deoarece în timpul fierberii, rășina de pin se poate depune pe pereți și este dificil de curățat complet.

Tags: Dulceata din conuri de brad

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară