angela.
25 septembrie (joi), 2025
angela.

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

dulceata exotica din conuri

Gemul din conuri verzi de brad este un preparat neobișnuit, dar extraordinar de benefic și gustos, perfect pentru sezonul rece. Pe lângă aroma unică, cu accente rășinoase și dulci, acest gem este apreciat pentru efectele sale terapeutice: calmează tusea, întărește sistemul imunitar și aduce un plus de energie în zilele friguroase.

Prepararea este simplă, dar presupune răbdare – de la selecția atentă a conurilor până la fierberea lentă, care extrage esențele din aceste mici comori ale pădurii. Rezultatul este un gem cu textură siropoasă și culoare roșu-maronie, perfect pentru a fi savurat alături de ceaiuri calde sau ca adaos în deserturi naturale.

Ingrediente:

  • conuri de brad verzi – 350 gr
  • zahar – 1.5 cani
  • apa – 1 litru

Rețetă pas cu pas

Pregătiți ingredientele pentru gemul din conuri de pin.

Conurile de pin trebuie colectate în lunile iunie-iulie, când sunt moi și verzi, având între 1,5 și 2,5 cm lungime. Acestea pot fi ușor străpunse cu unghiile.

Cum să prepari gemul din conuri de pin:

Sortați conurile, eliberați-le de murdăria din pădure și clătiți-le bine.

Puneți conurile într-o cratiță și adăugați apă astfel încât să le acopere cu 1-2 cm. Conurile vor pluti, așa că nu adăugați prea multă apă.

(În timpul fierberii conurilor, se eliberează rășina de pin, ceea ce face curățarea ulterioară a cratiței destul de dificilă. Folosiți o cratiță pe care nu o veți regretă.)

Fierbeți conurile timp de 30-40 de minute. Apoi lăsați-le să infuzeze timp de 12-18 ore. În timpul fierberii, veți obține un decoct vâscos de culoare brună.

Strecurați lichidul de la conuri. Măsurați cantitatea de zahăr, care va fi egală cu cantitatea de infuzie de conuri. Fierbeți decoctul împreună cu zahărul la foc mic timp de aproximativ o oră (timpul depinde de consistența dorită). Gemul va căpăta o culoare roșu-maronie plăcută.

Cu 15-20 de minute înainte de sfârșitul fierberii, adăugați conurile în gem. Acestea sunt folosite exclusiv pentru scopuri decorative.

Turnați gemul fierbinte în borcane curate și uscate, închideți-le cu capace pregătite. Întoarceți-le cu capul în jos și lăsați-le până se răcesc.

Serviți gemul din conuri de pin cu ceai în serile reci de iarnă.

Poftă bună!

Tags: Dulceata din conuri de brad

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară