In copilarie mama ne facea foarte des paine cu ou (sau friganele cum li se spune in alte parti) si le mancam cu putin zahar deasupra. Era un desert minunat insa acum foarte multa lume a inceput sa uite de acesta.
Sigur, painea cu ou poate fi pregatita pentru micul dejun si poate fi consumata cu o crema de branza sarata si chiar niste sunca deasupra pentru ca este foarte satioasa si gustoasa.
Dar, sa ne intoarcem la desertul nostru – am decis sa incerc si eu aceasta reteta reinterpretata de friganele – umplute cu branza de vaci. Este un desert minunat, foarte usor de facut, sanatos, hranitor, gustor si foarte aromat.
Ingrediente pentru friganelele cu branza:
- pâine (franzela intreaga)
- zahăr – 1,5 linguriță
- brânză de vaci – 250 g
- lapte – 3 linguri
- sare – ⅓ linguriță
- ouă – 2 buc
- zahăr vanilat – 1 linguriță + vanilie
- afine – 20 g
- smântână – 3 linguri
- merisoare – 20 g
- unt – 30 g
Mod de preparare:
Pâinea trebuie tăiată astfel încât să existe o gaură pentru umplutură în mijlocul unei bucăți (facem o tăietură la mijloc nu până la capăt). Puneti vanilie și zahăr clasic, sare, merișoare și afine într-un castron cu brânză proaspata de vaci. Adăugați smântână peste brânză, amestecați bine ingredientele împreună. Puteti inlocui aceste fructe cu oricare altele.
Transferați umplutura în găurile din feliile de pâine – folositi-va de o lingura.
Într-un castron separat, amestecați ouăle și zahărul vanilat cu laptele, scufundați fiecare sandviș în acest amestec.
Topiți untul într-o tigaie, prăjiți fiecare sandviș până devine auriu pe ambele părți.
Astfel, am putut face sandvișuri simple cu brânză, folosindu-ma de desertul copilariei – friganelele. Pofta buna!