angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Găluște cu prune din aluat de cartofi – Cea mai bună rețetă dintre toate pe care le-am încercat

Galuste cu prune

Una dintre cele mai bune rețete tradiționale pentru un prânz dulce. Găluște cu prune, mac, zahăr și unt topit. Îmi place foarte mult și varianta cu caise și brânză de vaci, zahăr și unt deasupra.

Găluștele cu prune din aluat de cartofi reprezintă unul dintre cele mai iubite deserturi tradiționale din bucătăria noastră.

Aceste delicioase bile de aluat umplute cu fructe sunt perfecte pentru un prânz dulce și satisfăcător. Fie că alegeți să le preparați cu prune sau cu caise, rezultatul va fi mereu același: un desert memorabil, care va aduce zâmbete pe fețele tuturor.

Ingrediente necesare pentru gomboți:

  • 1 kg cartofi
  • 300 g făină
  • 1 bucată ou
  • 1/2 linguriță sare
  • după nevoie prune

Pentru servire:

  • unt, mac și zahăr pudră

Mod de preparare:

Fierbem cartofii în coajă, îi lăsăm să se răcească, îi curățăm și îi radem.

Îi amestecăm cu sare, ou și 300 g de făină. Nu adăugăm prea multă făină pentru a nu face găluștele prea tari.

Frământăm un aluat din care formăm un rulou.

Tăiem bucăți din rulou și învelim în aluat prunele – fara samburi (sau caisele). Din această cantitate ies 18-20 de găluște, în funcție de mărimea fructelor.

Punem găluștele în apă clocotită și, când se ridică la suprafață, le mai fierbem încă 2-3 minute.

Servim găluștele cu prune cu unt topit, mac (sau pesmet prajit) și zahăr pudră. Cele cu caise le servim cu brânză de vaci, zahăr și unt.

Cateva sfaturi:

Folosiți cartofi făinoși: Pentru a obține un aluat perfect, este important să folosiți cartofi făinoși, care conțin mai puțină apă. Aceștia vor ajuta aluatul să fie mai ferm și mai ușor de modelat.

Nu adăugați prea multă făină: Adăugați făina treptat și doar cât este necesar pentru a obține un aluat maleabil. Prea multă făină poate face găluștele prea tari și mai puțin pufoase.

Încercați și alte umpluturi: În afară de prune și caise, puteți experimenta cu alte fructe, cum ar fi căpșuni sau vișine. De asemenea, puteți adăuga în umplutură un cubuleț de zahăr pentru un plus de dulce.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară