angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

gem aromat cu conuri de brad

Iubești tot ce este neobișnuit și original? Atunci îți voi arăta cum să prepari gem din conuri verzi de pin! Este un desert foarte original care cu siguranță va surprinde plăcut pe toți cei care îl vor gusta!

În fața voastră se află rețeta clasică de gem din conuri verzi de pin, pe care strămoșii noștri slavi o iubeau foarte mult. Gustul interesant al acestui gem va surprinde chiar și cei mai experimentați gurmanzi! Pe lângă gustul neobișnuit, acest gem este considerat un remediu: atunci când te doare gâtul, trebuie să mesteci un con dulce și moale, iar durerea va dispărea imediat!

Compoziție / Ingrediente:

  • Sare 2 lingurițe
  • Zahăr 1 kg
  • Apă 2 litri (plus încă un pahar)
  • Conuri de pin 1 kg (verzi, tinere, mici)

Cum se prepară „gemul din conuri verzi de pin”

1. Spălăm conurile și le curățăm de orice resturi mici. Le punem într-o oală, le acoperim cu apă pe care am fiert-o prealabil cu sare, pentru a dizolva sarea. Lăsăm conurile în soluția salină timp de trei ore, pentru ca orice viermi sau gândaci pe care i-am putea fi ratat să iasă la suprafață.

2. După aceasta, scurgem conurile, le presărăm cu zahăr și le lăsăm să stea timp de 12 ore.

3. După cele 12 ore, scurgem siropul obținut, iar conurile le acoperim cu un pahar de apă proaspătă și le fierbem la foc mic timp de 15-20 de minute. Apoi, punem oala deoparte și lăsăm gemul să se răcească timp de aproximativ patru ore. După aceea, punem oala din nou pe foc mic și fierbem încă 1,5 ore până când gemul este gata.

4. Gata! Poți închide gemul în borcane pentru iarnă, sau poți aștepta să se răcească complet, să îl ții în frigider și să-l servești apoi!

Tags: Dulceata din conuri de bradSirop de brad

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară