angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Gofre delicioase de casă, rețeta veche a bunicii mele: le puteți umple și cu cremă

gofre de casa

Aceste gofre delicioase de casă sunt inspirate din rețeta clasică „cu grilaj” și au gustul autentic din copilărie! Se coc într-o formă specială pe aragaz sau într-un aparat de gofre, iar textura lor este crocantă și se păstrează săptămâni întregi într-o cutie bine închisă.

Rețeta este simplă, dar foarte apreciată – la noi se termină imediat, chiar dacă facem o porție întreagă! Sunt perfecte pentru ceai, mic dejun sau gustare dulce în orice zi. Copiii le adoră, iar aroma de vanilie le face și mai irezistibile.

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 300 g untură (sau unt, sau margarină)
  • 300 g zahăr
  • 6 ouă
  • 3-4 pliculețe de zahăr vanilat
  • puțin lapte

Rămân delicioase mult timp (deși la noi se termină repede).

Aceasta este varianta delicioasa a biscuiților „cu grilaj” sau gofre! Nu toată lumea are cuptor electric – încă mai există forme din aluminiu pentru biscuiți care se folosesc direct pe flacără. Acesta este gustul autentic, așa se făceau odinioară! Bunica mea îi făcea așa când eram copil, mereu pe foc, cu acea formă de biscuiți din metal.

Copiii le adoră. Sunt perfecte pentru zile de naștere, ceaiuri sau pur și simplu pentru fiecare zi.

Cred că se pot face și într-un sandwich maker, dar încă nu am încercat.

Aceste gofre sunt exact acel dulce simplu și nostalgic pe care îl căutăm adesea – se prepară ușor, au gust clasic și pot fi păstrate mai multe zile fără probleme. Fie că le faci pentru o gustare rapidă, fie că le oferi celor mici ca desert, vor fi pe placul tuturor.

Sunt ideale pentru a fi servite cu zahăr pudră, dulceață, miere sau pur și simplu simple, alături de o cană de ceai cald sau lapte. Rețeta este generoasă, așa că vei avea destule și pentru a le oferi prietenilor sau vecinilor.

Sfaturi utile

Lasă aluatul la frigider măcar 30 de minute – gofrele vor ieși mai fragede și mai crocante.

Unge plăcile formei cu puțin ulei sau unt înainte de fiecare tură, mai ales dacă le coci pe flacără.

Pentru o notă aparte, poți adăuga și puțină coajă rasă de lămâie sau rom în aluat.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară