Bucătăriile tradiționale din întreaga lume ne oferă o varietate de preparate delicioase, iar rețeta de iepure pe legume nu face excepție.
Aceasta este o mâncare rafinată, ideală pentru o cină specială sau o masă de weekend în familie. Gătit cu muștar, usturoi, ajvar și cimbru proaspăt, iepurele devine o adevărată capodoperă culinară.
Aroma îmbietoare și gustul inconfundabil al acestui preparat te vor cuceri de la prima înghițitură.
Prepararea poate necesita puțin timp și efort, dar rezultatul final merită cu prisosință. În continuare, vă prezentăm pașii necesari pentru a pregăti această delicatesă la voi acasă.
Ingrediente
- Pulpa de iepure
- Ceapă
- Usturoi
- Cimbru proaspăt
- Muștar integral
- Ajvar (pasta de ardei rosu)
- Piper proaspăt măcinat
- Sare
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Pasul 1:
Tăiați iepurele în porții, tăiați țelina în cuburi potritive și ceapa în felii grosiere. Tocăm cimbrul proaspăt și aproximativ 8 căței de usturoi.
Pasul 2:
Condimentați carnea cu sare și piper proaspăt măcinat. Prăjiți carnea în ulei de măsline, apoi puneți-o deoparte. În aceeași tavă adâncă, căliți ceapa și țelina timp de 4 minute.
Pasul 3:
Adăugați carnea prăjită peste legumele călite.
Pasul 4:
Diluați aproximativ 3 linguri de muștar cu 2 linguri de apă, agitând bine într-o sticlă. Turnați muștarul diluat peste carne.
Pasul 5:
Adăugați în aceeași tavă 4 linguri de ajvar și 2 linguri de apă, amestecați bine și turnați peste carne. Adăugați cimbrul și usturoiul tocat și amestecați bine.
Pasul 6:
Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ1 ora jumatate, întorcând carnea o dată. Serviți cu piure de cartofi, o lingură de smântână și un praf de cimbru proaspăt.
Poftă bună!