angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Krémeș cu foi de miere – desertul perfect pentru orice ocazie

Cremes cu foi de miere

Vă este poftă de ceva dulce, dar nu vreți să petreceți ore întregi în bucătărie? Pregătiți acest krémeș cu miere, un desert delicios care va fi punctul culminant al unui prânz copios sau al unei după-amiezi cu cafea.

Rețeta este rapidă și ușoară, având nevoie doar de câteva ingrediente pentru aluat și cremă. Modul de decorare al desertului este complet la latitudinea dumneavoastră. Puteți să vă inspirați din fotografiile atașate.

Krémeș-ul cu miere este un desert universal pe care îl puteți savura pe tot parcursul anului – atât iarna, cât și vara. Dacă nu aveți timp pentru decorări complicate, este suficient să îl pudrați cu zahăr pudră.

În schimb, dacă doriți să impresionați oaspeții, desertul poate fi decorat cu ciocolată, cremă sau chiar fructe. Căpșunile sau zmeura sunt excelente.

Ingrediente pentru aluat:

  • 240 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 ou (mărimea M)
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Prepararea aluatului:

Amestecați făina, zahărul, untul, mierea, oul și bicarbonatul de sodiu până obțineți un aluat neted. Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm.

Cu ajutorul unei forme sau al unui pahar mai larg (diametru de 7 cm), decupați cercuri sau alte forme. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le la 180°C timp de aproximativ 10 minute.

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 ml lapte
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 80 g zahăr tos
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 100 g unt moale

Prepararea cremei:

Fierbeți laptele cu budinca de vanilie și zahărul până obțineți o cremă groasă. Lăsați-o să se răcească și apoi adăugați untul moale, amestecând bine.

Pentru un gust special, puteți adăuga puțin rom.

Pentru frișcă:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 1 linguriță stabilizator pentru frișcă (optional)

Bateți frișca lichidă cu zahărul pudră, zahărul vanilat și stabilizatorul până devine fermă.

Asamblarea desertului:

Lăsați foile să se răcească. Pe jumătate dintre ele, întindeți mai întâi crema de vanilie, apoi adăugați frișca.

Așezați deasupra celelalte cercuri și pudrați-le cu zahăr pudră sau decorați-le cu cremă, ciocolată sau fructe.

Cremes cu foi de miereRăcirea desertului:

Puneți desertul în frigider pentru câteva ore înainte de servire.

Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară