angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Napolitane delicioase de casă: rețetă fără gluten

napolitane fara gluten

Napolitanele cu cremă caramel și nuci sunt un desert rapid și de efect, perfect pentru momentele în care vrei ceva dulce, dar nu ai timp pentru rețete complicate. Straturile de foi crocante fără gluten și crema fierbinte cu unt, zahăr caramelizat, lapte condensat de cocos și nuci oferă un contrast plăcut între crocant și cremos. Se pregătesc în doar 15 minute, iar restul… e răbdare cât stau la frigider!

Este un desert care nu necesită coacere, ușor de adaptat și ideal de servit tăiat în porții mici, dreptunghiulare. Gustul intens de caramel, completat de nucile prăjite ușor și de textura fină a laptelui condensat, face ca aceste napolitane să fie foarte apreciate la mesele în familie sau ca desert de weekend.

Ingrediente necesare:

  • 4 buc foi de napolitană fără gluten
  • 130 g nuci
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 320 g lapte condensat de cocos

Mod de preparare:

1 Într-o oală adâncă, lăsăm zahărul tos să se caramelizeze la foc mic.

Sfat: cel mai bine e să lași zahărul pe foc mediu fără să-l atingi, până începe să se topească. Apoi poți începe să amesteci ușor.

2 Între timp, mărunțim nucile în bucăți mai mici.

3 În caramelul format, adăugăm untul treptat, amestecând continuu.

4 La final, turnăm laptele condensat și lăsăm crema la foc mic, amestecând din când în când, timp de 5 minute.

5 Lăsăm crema obținută să se răcească puțin, apoi adăugăm nucile mărunțite și amestecăm. Turnăm o parte din cremă peste prima foaie de napolitană. Repetăm procedeul cu următoarele 2 foi, iar ultima foaie se așază deasupra fără cremă.

6 Apăsăm ușor napolitanele și le lăsăm la rece în frigider cel puțin 2 ore pentru a se întări.

După ce s-au întărit, se taie în dreptunghiuri cu ajutorul unui cuțit zimțat înmuiat în apă fierbinte.

Napolitanele cu cremă caramel pot fi păstrate în frigider câteva zile și sunt la fel de bune și după 24 de ore. Tăiate frumos, sunt potrivite și pentru platouri festive sau pentru a fi oferite în dar.

Sfaturi utile:

Pentru tăierea perfectă, folosește un cuțit cu lamă zimțată, înmuiat în apă fierbinte după fiecare tăietură.

Dacă vrei o aromă mai intensă, poți adăuga în cremă un praf de scorțișoară sau puțină esență de rom.

Folosește o greutate ușoară peste foi în timp ce stau la rece, ca să se lipească uniform și să obții straturi compacte.

Tags: Prăjitură cu nuci

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară