angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură cu blat de nuci și cremă de vanilie – un desert care nu trebuie sa-l ratați

Prajitura blat de nuci si crema de vanilie

Astăzi am sărbătorit puțin pentru ca am avut o sarbatoare in familie. Ieri am pregătit această prajitura. Blaturi din albuș cu nuci și cremă de vanilie.

O combinație delicată și rafinată, perfectă pentru orice eveniment in familie sau sarbatoare. Cu siguranță nu va fi ultima dată când o fac. Încercați și voi, nu este dificil de pregătit.

Data viitoare voi adăuga migdale în aluat și le voi presăra deasupra – cred că va avea gustul tortului suedez de migdale pe care îl ador. Și aceasta îl amintește foarte mult.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 150 g zahăr tos (am folosit zahăr brun)
  • 200 g nuci măcinate
  • 3 linguri făină semi-albă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un praf de sare

Prepararea blatului:

Bateți albușurile cu zahărul până obțineți o spumă tare. Adăugați nucile măcinate, făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare.

Pe hârtia de copt, desenați trei cercuri de mărimea dorită pentru tort. Eu am folosit o formă de tort clasică și am adăugat 1 cm în plus.

Întindeți aluatul în cercurile desenate și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180-200°C timp de 15-20 minute, în funcție de cuptorul dumneavoastră. Coaceți cele trei blaturi în aproximativ o oră.

După coacere, îndepărtați hârtia de copt de pe blaturi cât sunt încă fierbinți și lăsați-le să se răcească separat.

Pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • 2 linguri esență de vanilie (opțional)
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 250 g unt
  • 6 linguri lapte condensat îndulcit

Prepararea cremei:

Amestecați ingredientele și fierbeți-le până obțineți o budinca groasa. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Bateți untul cu laptele condensat îndulcit până devine spumos. Când budinca s-a răcit la aceeași temperatură cu untul (lăsați-le împreună pe blatul de bucătărie timp de cel puțin 2 ore), încorporați treptat budinca în unt, până obțineți o cremă fină și pufoasă.

Umpleți blaturile cu cremă și lăsați tortul să se răcească în frigider, de preferat până a doua zi.

Sfaturi:

Temperatura ingredientelor: Asigurați-vă că budinca și untul au aceeași temperatură înainte de a le amesteca pentru a evita separarea cremei.

Răcirea blaturilor: Lăsați blaturile să se răcească complet înainte de a pune crema pentru a evita inmuierea acesteia.

Decorarea: Puteți adăuga migdale prăjite și mărunțite deasupra pentru un plus de textură și savoare.

Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară